Supercupen får visa Linköpings styrka utan Rolfö

Inför söndagens Supercup-match mot FC Rosengård tvingas Linköpings FC att ställa upp utan Fridolina Rolfö som ännu inte lyckats få bukt med den knäskada hon dragits med sen i januari.
Martin Sjögren, tränare Linköpings FC. Foto: Bildbyrån

Om en vecka väntar en av LFCs viktigaste matcher hittills i internationella sammanhang, kvartsfinalen mot Bröndby i Womens Champions League.

Får vi se Fridolina i speldugligt skick då?
– Det är en absolut förhoppning vi har i alla fall. I nästa vecka hoppas vi att hon kan växla upp träningen, säger tränaren Martin Sjögren.

Ni saknar fortfarande Renée Slegers som är långtidsskadad och så snackas det om någon skada på mittfältaren Claudia Neto, kan du redogöra för läget inför söndagens match?
– Bortsett från Renée Slegers, som fortfarande är långt från spel, är alla spelare ok! Vad gäller Claudia har hon just kommit hem från Algarve Cup där hon belastats hårt. Vi avvaktar till söndag innan vi bestämmer om det blir spel. Det blir absolut ingen chansning från vår sida, säsongen är lång, säger Martin.

Är Supercupen och mötet mot FC Rosengård den bästa uppladdningen du kan tänka dig eller känns det som om den ligger olägligt?
– Ja, det är ju lite dubbelt det där. Med tanke på Algarve Cup så ligger den lite olägligt. Många spelare är just hemkomna och skulle kanske mått bra av lite mer vila. Men i övrigt är det viktigt att få en riktig tävlingsmatch så här tidigt på säsongen, inte minst ur ett Champions League-perspektiv. Jag tror nog att både vi och Rosengård är nöjda med att få den här matchen vid den här tidpunkten, säger Martin till damfotboll.com.

Ni har lite plusstatistik att gå på från ifjol då ni slog mästarlaget i båda seriematcherna. Hur känns det rent formmässigt för ditt lag, och vad tror du om möjligheterna att för tredje gången ta hem Supercupen?
– I år har vi inte haft så stor omsättning av spelare i övrigt. Det gör oss stabilare och det känns som att vi är på en högre nivå jämfört med ifjol. Jag tycker att vi ligger långt framme precis som vi tänkt i vårt upplägg som förstås är anpassat Champions League-kvartsfinalen och den närmar sig snabbt. FC Rosengård ligger väl i ungefär samma fas så det kan bli en bra match, och javisst är det en match vi gärna vill vinna också, säger Martin avslutningsvis.