Marta bröt mark på mittfältet

Hon började matchen som forward, flyttade ner i plan i andra halvlek. När Supercupen var över hade Marta än en gång visat sitt spelsinne och kapacitet som offensiv dynamo och målskytt. På egen hand forcerade hon in avgörandet mot Linköping.

– De tappade boll på mitten och den ramlade ner framför mig. Det var inte så mycket att tänka, förutom att skapa chans för oss, sade hon efteråt.

Matchens enda mål var en riktig delikatess. Bollen var förvisso förlupen från Linköpings-spelare men Martas bollbehandling var lysande, hela vägen från bollvinsten till avslutet nära halvmånen utanför straffområdet.

Rosengårds framstötar var överlag bättre och giftigare efter paus. Fler spelare med i anfallen, fler hot längs kanterna hjälpte också Marta när hon tog sig fram.
– Jag hade Anja (Mittag) på vänster sida, Ali (Riley) på den andra. Det var bra att de var med, de drog till sig uppmärksamhet och motståndarna visste inte om jag skulle skjuta eller passa.

– Sådana situationer letade jag efter, situationer som jag gillar att använda. Jag vill alltid försöka att utmana och skapa chanser, sade Marta som hann titta upp och planera träffen som avgjorde på Malmö IP.
– Jag såg på målvakten och det var lite öppet på kanten där jag sköt. Jag provade och lade in den, log Marta till sist.