Pernille Harder: - Vi var det bättre laget

Linköpings förlust mot Brøndby hemma på Arenan är säkert en liten överraskning. Ett pressande, bollförande hemmalag förlorade mot ett kompakt försvarande danskt lag som förvaltade sin enda riktiga målchans. Pernille Harder och Martin Sjögren kommenterade matchen i den mixade zonen.
Pernille Harder (Foto: Rainer Fussgänger)

Efter dagens match på Linköping Arena mötte tränare och några spelare den samlade mediakåren och självklart var det inga glada miner utan snarare en eftertänksam stämning så här kort efter slutsignalen.

damfotboll.com pratade med Pernille Harder som var en av Linköpings bästa spelare.
–Vi var det bättre laget, vi spelade bättre än dem, sade Pernille Harder.

–De har en enda chans och får ett skitmål, men den sista tredjedelen och de sista passen hos oss ska bli bättre och sen måste vi sätta chanserna som vi får.

Linköping vann skottstatistiken med klara 27:13 och träffade både ribban och stolpen. Harder själv var inblandad i en del farliga situationer.
– Jag hade några stycken som lika bra hade kunnat gå in, träffade ribban, mja så är det.

Men visst försvarade Brøndby sig väldigt smart? Pernille Harder höll inte riktigt med:
–De var bra på att ställa oss offside, men vi kom ändå till bra möjligheter, sade hon.

Tränare Martin Sjögren analyserade:
–Vi blir lite desperata, lite stressade. De får ett tidigt mål där vi fallerade totalt. Vi satte inte riktigt press på deras högerback som spelade bollen i djupled. De har en spelare som hotar inne i boxen och vi är åtminstone tre på plats och då ska de inte göra mål. Men vi gör även misstag i det offensiva spelet när vi inte gör mål på våra målchanser.

Trots misstagen försökte Martin behålla optimismen:
–Så länge man skapar målchanser känns det ändå ok nånstans.

När damfotboll.com frågade om vilken matchbild vi troligtvis kommer att se nästa lördag i Köpenhamn var svaret enkel:
–Jag tror att det blir ganska likadan. Vi har satt oss i det här läget. Så jag tror att de kommer att spela precis på det här sättet som de gjorde efter att de gjorde målet. Sen är det naturgräs och det kommer att betyda en del för matchbilden, men om det är positivt eller negativt för oss, det får vi se.

Mark 2015-03-23 09:07

"."

Mark 2015-03-23 09:06

"27-13 i avslut.Det hade varit roligare om det bättre laget vunnit."