Orolig undran på Wolfsburgs sjukhus

Dagen efter att FC Rosengård tagit en poäng borta mot VfL Wolfsburg i Champions League- kvartsfinalen vittnar om rena sjukstugan. Tuffaste smällen fick Line Röddik Hansen som knockades i en nickduell. – Det såg värre ut än det var, säger sportchefen Erling Nilsson när damfotboll.com når honom på telefon.

Erling är kraxig i telefon och meddelar att han dragit på sig en förkylning .
– Jag försöker hålla mig ifrån spelarna som under förmiddagen är ute och joggar, simmar eller får hjälp av vårt fantastiska rehabteam.

Hur är det med Line Röddik Hansen?
– Det såg dramatiskt ut igår med en rejäl svullnad ovanför ögonbrynet, men det ska inte vara någon fara med henne. Vi får se i veckan hur det artar sig, bäst att det medicinska teamet får uttala sig istället för att jag gör det, säger Erling.

Att Emma Berglund blev skadad undgick nog de flesta, vad var det som hände?
– Ärligt talat vet jag inte hundra. Hon kom i en paus och sa att det gjorde ont i handen och fick senare den tejpad. Hon fick också besöka sjukhuset och väl där fick hon den rejält svullna handen i gips. På sjukhuset hände en lite rolig grej. Vi träffade norska Caroline Graham Hansen, (Wolfburgspelaren som fick rött kort, reds. anm) som också fick sin hand gipsad då hon efter det röda kortet gick ut och drämde handen i avbytarbåset. En läkare frågade mig med glimten i ögat om matchen var slut nu eller om han kunde vänta sig fler besök, berättar Erling.

Efter lunch väntade hemresa och väl hemma ska hela laget på en tillställning. En gala anordnad av en av FC Rosengårds sponsorer. Enligt uppgift är mellan 300 och 400 biljetter á 2500 kr sålda. En auktion ska hållas och alla pengar går till FC Rosengård. Skönt då att komma hem med ett oavgjort resultat när ni som är huvudnumret i galan ska presenteras?
– Ja, det är full rulle idag och galan ser vi som ett bra tillfälle att marknadsföra klubben och självklart ett tillfälle att skapa nya kontakter i företagsvärlden. Alla nya sätt att hitta sponsorer måste man ta till sig. Nu hoppas vi också att vårt oavgjorda resultat ska fylla Malmö IP på lördag. Bättre tillfälle att se en spännande match mellan två riktigt bra lag kan man knappast hitta, säger Erling avslutningsvis.