Det kan bli trångt på Malmö IP

Efter förra veckans oavgjorda match mot Wolfsburg borta har FC Rosengårds kansli fått bekänna färg. Många vill komma och se matchen och förhoppningar på
FC Rosengårdssupportrar på läktaren. Foto: Bildbyrån

– Det brukar komma ett runt fem – sex ungdomslag till våra matcher men till denna matchen är intresset jättehögt. Fram till idag har runt 45 föreningar anmält sig och vi pratar inte bara Malmö med omnejd. Jitex har anmält ett lag som reser hit ifrån Mölndal, vi har lag ifrån Växjö och Sjöbo och rätt glädjande är att det också är flera pojklag som kommer hit. Ett lag ifrån Malmö Hyllie IF kommer hit med i stort sett alla sina ungdomslag, de har anmält nio stycken, säger Anna Hjertstedt på Malmös kansli, som är mycket imponerad över det stora intresset.
– Ja, så här brukar det inte alls se ut till våra matcher men nu är det också en kvartsfinal i Champions League vi pratar om och det känns allt extra kul att så många vill se matchen ”live”. Telefon har gått varm och vi får många biljettförfrågningar via mailen, berättar Anna vidare.
Ni har nu sålt runt 1500 biljetter vilket är en bit över vad ni brukar ha på matcherna. Jag antar att fler kommer och att det kan bli lite mer trångt på läktaren än vad det brukar vara. När FC Rosengård (då LdB FC) mötte Tyresö i den sista och avgörande matchen i Damallsvenskan 2010 kom det 4032 personer och den siffran kanske slås på lördagen. Avpark kl 15.00 så det kan vara en bra idé att komma i god tid.