Rosengårdsprofiler laddar för returen

För FC Rosengård är utgångsläget inför kvartsfinalsreturen riktigt bra med tanke på att man för första gången har en poäng med sig till den avgörande matchen på lördag. Det är vinna eller försvinna som gäller och damfotboll.com har pratat med två rutinerade spelare, skadade Emma Berglund och rutinerade Therese Sjögran inför matchen.
Therese Sjögran och Emma Berglund laddade inför returen mot Wolfsburg. Foto: Bildbyrån (montage)

Självklart är vi nyfikna på hur det står till med Emma Berglunds skada och om hon tror att hon kan spela på lördag?
– Två fingrar har gått av i mellanhanden, som på handflatan. Tanken är att jag ska åka in imorgon (läs idag, torsdag) och prova ut en skena och förhoppningsvis få den godkänd av domarna, för det är de som avgör om jag får spela med den eller inte. Samtidigt får en läkare titta på det imorgon (torsdag) och avgöra om det går att spela, men det är mina förhoppningar i alla fall, berättar Emma.
Känslan i laget?
– Det är blandat. Är nästan besviken att åka därifrån med 1-1 och det är ju ett jättebra resultat, så det är skönt att känna att vi har ett litet övertag på dem. Det är framför allt de som har pressen på sig. Det är också väldigt skönt att spela den avgörande matchen på hemmaplan och förhoppningsvis kommer det väldigt mycket folk också som kan hjälpa oss och stödja oss när vi behöver det som mest. Men det är ändå en liten besvikelse, fan att vi släppte in ett så ”enkelt” mål om man kan säga så. Det är klart att hon gör det bra, men vi hade kunnat göra det lite bättre också. Känslan är god, det är den. Det är vi som sitter med bollen, höll jag på att säga. Det ska bli spännande.

Therese Sjögran gillar utgångsläget som FC Rosengård skapat sig.
– Vi har lite att slipa på. Vi vill inte att de ska skapa så många fasta situationer som de gjorde till exempel och lite grejer i vårt anfallsspel- Men bra resultat med hem, det är vi som har fördel här hemma. Det kunde inte varit ett bättre utgångsläge egentligen, säger Therese till damfotboll.com.

Hur taggade är ni?
– Jag har nog aldrig varit så taggad för en match på klubbnivå. Det är den viktigaste matchen vi kommer spela nu på lördag. Vi är laddade och vi vet att vi har en fördel här hemma på konstgräs och allt det. Så det är bara att köra.

Håkis 2015-03-26 23:51

Varken Viola Odebrecht,Nadine Kessler och möjligen inte heller Lena Goessling på Wolfsburgs mittfält.Hmm,kan Wolfsburg trots det hålla sin höga klass?Wolfsburgs mittfält är förmodligen försvagat

Rainer Fussgänger 2015-03-27 10:31

Lena Goeßling kommer att vara med i Malmö, men det är oklart om hon kan spela.