Måldrottningen Melis är på gång

De tänkta topplaget Kopparbergs/Göteborg vann med 2-0 i sin damallsvenska premiärmatch och en bekant målskytt presenterade sig. Manon Melis jagar KGFCs första SM-guld och tycks trivas.
Maon Melis siktar på guld! Foto: Bildbyrån

En passning i steget. En touch och sedan klippte den vana måldrottnigen Manon Melis till mot AIK. I början av den andra halvleken i premiärmatchen gjorde hon sitt första, men knappast sista mål för säsongen.
– Jag fick ett inlägg och då var jag framför min motspelare. Jag fick den bra med mig och behövde bara två tillslag. Första touchen var bra och sen kunde jag ta avslut. Det är alltid skönt att göra mål, säger Melis själv om sin fullträff.

Kopparbergs/Göteborgs seger gav laget en behaglig resa tillbaka till västkusten.
– Det är jätteskönt med en seger i första matchen, det är härlig stämning i laget just nu, intygar Melis..

Ifjol slutade Kopparbergs/Göteborg trea i tabellen. Manon Melis slutade på en andraplats i skytteligan, sju mål bakom Rosengårds Anja Mittag. I år har undertecknad tippat att Melis snuvar Mittag på skytteligavinsten, något Melis själv inte ens tänkt på. Fokus ligger inte på det.
– Ehm, jag vet inte. För mig är det viktigt att jag mår bra och att laget fungerar bra, skrattar Melis när skytteligan kommer på tal. Men att hon är i form och trivs med tillvaron är tydligt.
– Jag känner mig bara väldigt bra. Jag mår bra, jag är glad att vara i Göteborg, det går bra i Hollands landslag, konstaterar hon med ett leende. Farten under skorna i premiärmatchen förklarar Melis med att hon och laget haft en bra försäsong, och att hon hade medvind under den första halvleken.

På frågan vad vi kan förvänta oss av Kopparbergs/Göteborg under säsongen svarar hon det klassiska ”Vi tar en match i taget” och vill inte måla ut sitt eget lag som favorit. Däremot konstaterar hon:
– Rosengård är otroligt starka, men jag hoppas att fler lag kan utmana dem.

På fredagen spelar Kopparbergs/Göteborg sin hemmapremiär i årets Damallsvenskan och ställs mot Piteå, som förlorade hemma mot Vittsjö. Ett resultat som Melis blir förvånad över.
– Det var mycket bra av Vittsjö, det är alltid jobbigt att åka till Piteå ett lag som är svårslaget på sin hemmaplan.

Om det är jobbigt att åka till Vallhalla som motståndarlag kan andra berätta om . Helt klart är dock att måldrottningen Melis ska göra allt för att Kopparbergs/Göteborg ska vinna nästa match, och nästa match, och nästa match. En match i taget, ett mål i taget.