Från svensk div 2 till OS-kval

De damallsvenska klubbarna sätter hårt mot hårt och släpper inte sina nigerianska spelare till att spela OS-kval. Men en spelare med många år i svensk elit finns på plats och spelade på onsdagen en testmatch med Nigerias damlandslag.
Perpetua Nkwocha, då i Sunnanå numera spelande tränare i div 2-laget Clemensnäs. Foto: Anders Henrikson

****Det är 38-åriga Perpetua Nkwocha, under många år aktiv i Sunnanå och från och med i år spelande tränare i div 2-laget Clemensnäs. "Peppe" blev inbytt i andra halvlek. Damlandslaget förlorade matchen med 2-3 mot klubben City Strikers.
Desire Oparanozie och Iniabasi Umotong anlände i måndags från sina klubbar i franska respektive engelska ligan Guingamp och Portmouth.

På lördagen ska Nigeria spela sin första kvalmatch till OS 2016 i Rio de Janerio mot Mali i Nigerias huvudstad Abauja. Speldagen har på begäran av Nigerias FF tidigarelagts två veckor och därmed hamnat utanför de internationella speldagarna. Skälet som angetts är att den ursprungliga speldagen kolliderade med att Nigerias damlandslag då ska befinna sig på träningsläger i Toronto. Mali hade inget att invända och inte heller Afrikas fotbollsunion.
Men det har i tur och ordning Piteå IF, KIF Örebro och. Umeå IK.
Till Piteå-Tidningen förklarar KIF Örebros tränare Rickard Nilsson att Sarah Michael inte släpps iväg, samma budskap lämnar Maria Bergkvist för Umeå IK angående Rita Chikwelu och Piteå IFs sportchef Leif Strandh för Faith Ikidi.

Nigerias FF har förklarat att om de aktuella spelarna inte ställer upp till OS-kval kan de även glömma att få spela i VM i Kanada.
Nigeria är en av Sveriges motståndare i gruppspelet i VM.