Jitex borde ha avgjort mot Östersund

Östersund räddade en poäng med sig hem från Mölndal mot ett hemmalag, som hade det mesta av spelet och målchanserna i den här matchen. Effektiviteten i avsluten lyste dock med sin frånvaro hos Jitex. Matchen slutade 0-0

Med ett så markant spelövertag som sju skott på mål och åtta utanför, varav ett riktigt farligt friäge, borde hemmalaget ha fått tre välbehövliga poäng med sig. Östersund skapade i övrigt ingenting och hade inga avslut alls på mål. Det enda i målchansväg var ett par hörnor, som Jitex-försvaret ganska enkelt tog hand om.
Jitex tränare Jerry Carlsson slet sitt hår i förtvivlan och var klart frustrerad, medan ÖDFFs Peter Andersson måste vara väldigt nöjd med poängen, med tanke på det tryck och spelövertag man var utsatt för.
- Vi borde helt klart ha avgjort den här matchen med tanke på trycket vi hade på dem matchen igenom. Jag är dock nöjd med dagens försvarsinsats om man ser till tidigare matcher. Östersund är en nykomling, som definitivt kommer att klara sig kvar i Elitettan, säger Jerry Carlsson.

Text: Kristofer Nilsson