Viktiga poäng till Östersunds DFF

Sextio minuter bra fotboll för räckte inte för Lidköpings FK. Gästerna från Östersund vände underläge och tog ytterst viktiga poäng via 3-1-seger i striden kring det nedre strecket i serien.
Ina Budestean i Östersunds DFFs mål avvärjde det mesta av Lidköpings-frörsöken. FOTO: Peter Robertsson

Sett till första halvlek så såg det ut som att Lidköpings-tjejerna skulle inkassera sin första seger för säsongen. Så långt hade laget bra kontroll på matchen och skapade en rad med bra målchanser och nog borde ledningen i halvlek varit större än 1-0 som kom först i den 40:e matchminuten. Emma Sandsjös härligt skott precis utanför straffområdet satt otagbart ribba in bakom Östersunds-målvakten Ina Budestean. 1-0 till Lidköpings FK var helt rättvisande efter första halvlek, Östersunds DFFs chanser var lätt räknade
Även andra halvlek började bra för Lidköpings-laget men efter att Amanda Reinhardt prickat ribban i den 61:a matchminuten var det slut på det roliga för hemmalaget I följande Östersunds-anfall kunde Laylla Da Cruz säkert sätta 1-1 bakom en chanslös Matilda Haglund i LFK målet. Efter kvitteringen var det slut på spelövertaget för Lidköping. Östersunds DFF hittade energi och i den 74 matchminuten kunde Julia Elvbo göra 2-1 efter att LF- försvaret agerat lite tafatt. Spiken i kistan kom sedan bara 3 minuter senare då Anna Jansson fastställde slutresultatet till 3-1 för Östersund.

Text: Peter Robertsson