6-sekundersregeln fällde Lidköping

Fortfarande är det ovanligt att 6-sekundersregeln för målvakter att spela ut bollen tillämpas, men ett nytt fall sågs när LB07 mötte Lidköpings FC på Limhamns ip. Det var i högsta grad väntat att delade serieledaren skulle besegra Elitettans jumbo men målkalas blev det inte utan bara 3-0 (2-0).

Om det inte varit för frisparken efter att Lidköpings-målvakten Matilda Haglund bedömts ha hållit i bollen för länge vid utspark hade LB07 nog fått vänta en stund till på första målet.Man hade ett rejält övertag, närmast spel på bara en planhalva men med skicklighet avvärjde LFK-försvaret alla inspelen.
Efter drygt en halvtimme kom chansen på fast situation, den indirekta frisparken. Mia Persson var sist på bollen.
- Jag tycker allt att domaren först kunde manat på att jag skulle skynda med utsparken istället för att blåsa frispark, men OK jag ska inte göra om det, sade Matilda efteråt.
Hon är en av målvakterna i F19-landslaget som ska spela EM-slutspel och imponerade iövrigt med sina utsparkar som några gånger blev LFKs bästa anfallsvapen vid omställningar. Två gånger i andra halvlek kom Emma Sandsjö nästan fri med LB07:s målvakt Josephine Frigge som fick rädda. Matchans sista chans på tilläggstid var inbytta Marina Zindrums skruvade skott som Josephine med en handbollsparad lyckades styra utanför stolpen.
2-0 kom bara ett par minuter efter det första målet, ett skott av Dagmar Myrdal Gunnarsdottir som ändrade riktning på en LFK-spelare och ställde Matilda Haglund. Typiskt för ett lag på nedre halvan att råka ut för. Lidköpings FK spelade absolut inte som ett jumbolag, men taktiken var given att göra det trångt för Elitettans målpiggaste lag..
Fem minuter före halvtid räddade ribban Lidköpings-målet när Anna Welin prickade den med ett skott i jämnhöjd med straffpunkten.
- Vi spelade bra första halvtimmen fram till första målet samt sista 25 minuterna i andra halvlek, tycker LFKs tränare Thomas Nilsson.
- I andra havlek flyttar vi fram men blir får långt lag och missar i passningarna.
I den hårt ansatte backlinjen var Ebba Blomqvist och Amanda Reinhardt bäst.
LB07 har hög jämn nivå i sitt lag Mia Persson och Emma Krantz sprang nog mest av alla. Völförtjänt fick Emma göra sista målet tio minuter före full tid.