Tränaravhopp i Östersund och tapp mot Kvarnsveden

Tungt för Östersunds DFF, inte bara för 0-3-förlusten hemma mot Kvarnsveden som delar förstaplatsen i Elitettan. Tränare Peter Andersson har sagt upp sig. Glädje för Kvarnsvedens IK och i synnerhet Tabita Chawinga som gjorde två mål och nu är uppe i tio..

I första halvlek såg det istället ut som att ÖDFF-spelaren Laylla Da Cruz skulle bli matchhjälte med en farlig frispark och en hörna som Mathilda Grönlund-Falk sköt i ribba och ut.
Istället får man berömma Kvarnsveden-anfallaren Tabita Chawingas effektivitet när hon tog vara på en rensning från egna försvarade och själv gick till anfall. 1-0 var en skön om än inte särskilt välförtjänt ledning att gå till halvtidsvila med fem minuter senare. Vilan stördes dock av att Michaela Hermansson fick sitt andra gula kort och därmed fick KIK starta andra halvlek med en spelare kort.

Omdisponeringen blev att säkra hemåt, men det gjorde inget med en sådan måltjuv som Tabita Chawinga. Hon ökade till 2-0 i mitten av andra halvlek.
Slutresultatet fastställde Sarah Elnicky med nickmål. Då hade ÖDFF fått ställa Christine Thelin mellan stolparna eftersom Ina Budestean blivit målchansutvisad.