Försvarsspel i fokus när Sverige VM-genrepar mot Holland

Det börjar dra ihop sig till VM-start i Kanada och med drygt en vecka kvar VM-genrepar Sverige mot Holland på lördagen.
två profiler i försvaret, Charlotte Rohlin och Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Under den första veckan i Kanada har det varit fokus på två saker, dels att hantera spelarnas jetlag på ett klokt sätt och dels att jobba vidare på att få försvarsspelet att fungera bättre.
– Vi har haft bra träningar, högt tempo och vi har hunnit med det vi har velat inför VM-genrepet mot Holland. Spelarna har varit fokuserade och noggranna och under träningarna har allt i stort sett handlat om att hitta tillbaka till ett tryggt försvarsspel under den vecka vi har varit här i Toronto, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson till damfotboll.com.

Och hur ser det ut på skadefronten i truppen?
– Veckan har varit bra och alla skadade har varit under uppsikt. Det medicinska teamet har järnkoll och har fångat upp små tendenser till skador i tid och kunnat åtgärda dem så att det inte blir något värre av det hela.

Med en återgång till 4-4-2 och ett som jag antar tajtare försvarsspel, vilka förväntningarna har ni inför matchen mot Holland?
– Motståndet passar oss, Holland är ett spelande lag med ett bra kollektiv och flera bra spetsspelare som kan avgöra på egen hand. Deras snabba omställningar bör ge oss besked om vi träffat rätt i vårt jobb med försvarsspelet. Fullt ös i övrigt är vad vi önskar se i den här matchen som blir den sista ”riktiga” matchen innan VM startar.

Startelvan presenteras 75 minuter före avspark och matchen går att se i TV 12 med start kl 22.00

Mark 2015-05-31 01:01

"."