Vinden har vänt för Jitex

Mötet i den sena kvällsmatchen i Elitettan (matchstart kl 18.00) mellan två av damfotbollens klassiska lag Jitex och Sunnanå, slutade med en 2-1 seger för det lila Mölndalslaget. Tredje matchen i rad med poängkap för Jitex

Gästerna inledde dock piggast utan att skapa några egentliga farligheter framför Emma Lind i hemmalagets mål. Det dröjde inte så länge innan Jitex fick ta över taktpinnen och radade upp målchans på målchans. I den 19:e matchminuten fick till slut Ida Andersson chansen när hon rättvänd drog en Sunnanå-back och fick en klockren träff, som Lovisa Koss i gästernas mål inte har en chans på.
Jitex fortsatte sin press och har därefter ett kraftigt spelövertag med flera missade målchanser. När det återstod dryga fem minuter av den första halvleken fick vänsterbacken Elin Eklund ganska omarkerad strax utanför straffområdet elegant lyfta in 2-0 i det bortre hörnet.
Ett till synes missförstånd och kommunikationsmiss i Jitex-försvaret bara några minuter därefter bjöd in gästerna, då Annina Wede reducerade till 2-1. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut. Sunnanå pressade betydligt bättre i den andra halvleken med hjälp av den kraftiga vinden på Åbyvallen, men hemmalaget lyckades stå emot anstormningen.
- Vi gör en riktigt bra första halvlek och borde med tanke på målchanserna egentligen ha punkterat matchen redan då. Det blir mycket kamp i andra halvlek, men vi försvarar oss bra och jag är självklart väldigt nöjd med lagets prestation, avslutar Jitex-tränaren Jerry Carlsson.

Text: Kristofer Nilsson