Tyskland - Norge 1-1

Reprisen på EM-finalen 2013 mellan Tyskland och Norge slutade 1-1 i Ottawa. Anja Mittag gav Tyskland ledningen med sitt fjärde mål och Maren Mjelde kvitterade efter en timmes spel på frispark.

Efter den första halvleken såg Tyskland ut som en av turnerings starkaste guldkandidater. Anja Mittag hade gjort 1:0 efter ett skott av Dzsenifer Marozsan som Ingrid Hjelmseth inte kunde hålla fast. Och man hade radat upp chanser med snabbt och noggrant passningsspel.

Endast avsluten var allt annat än guldvärdig. Ingrid Hjelmseths gula målvaktsställ verkade ha en inbyggt magnet eftersom nästan alla tyska skott hamnade i Hjelmseths armar utan att hon behövde sträcka sig.

I spelminut 46 kom då veteranen Solveig Gulbrandsen in och detta byte hade en symbolisk betydelse. Den visade att Even Pellerud inte ville att hans Norge skulle gå under, visade att Norge ville stå upp nu mot det tyska laget och försöka vända underläget som ju endast var ett enda mål trots den stora överlägsenheten i den första halvleken.

Norge reste sig, gick in i duellerna och plötsligt löpte bollen inte lika perfekt som dragen av ett osynligt snöre i europamästarnas lag. Efter den utmärkta Ada Hegerberg fälldes strax utanför straffområdet pricksköt Maren Mjelde bollen i vänstra krysset utan att Nadine Angerer kunde mer än att titta hur bollen träffade ribban och studsade ner i nätmaskerna.

Den resterande halvtimmen var en transportsträcka till slutsignalen. Norge satsade framåt med Hegerberg och alltid vassa Isabell Herlovsen medan Tyskland inte alls spelade så bra som i första.

Det oavgjorde resultatet gör dock ändå Tyskland till favorit att vinna gruppen eftersom Norge måste vinna med sex mål mer i sista matchen för att vinna grupp B och få stanna i Ottawa ett par dagar till.

Taggar: ,
Rufus 2015-06-12 00:50

Hm... nu väntas nog syrliga kommentarer om gruppspelstaktik, rävspel och kallt kalkylerande med poäng och målskillnader. Andra halvleken var mest kvinna-mot-kvinnadueller, soloraider och väldigt lite underhållande fotboll. Båda lagen såg ut som om de spelat en tuff vänskapsmatch och inte en VM-match. Deras coacher såg heller inte omskakade ut, fast det är svårt att veta vad som döljs bakom Pelleruds stenansikte. Karln har säkert inte dragit på munnen sedan Norge vann VM 1995 - och Tysklands förbundskapten ser alltid "neid" och belåten ut, oavsett matchresultatet...

Håkis 2015-06-12 03:19

Återkommer

Håkis 2015-06-12 03:16

Suverän anfallsfotboll i första halvlek av Tyskland.Sen i andra försvann dom tyska anfallen.Varför?Jo,Silvia Neid sa väl i pausen åt sina spelare att dra ner på tempot.Och då blev spelet därefter.Man såg på de tyska spelarnas ansiktsuttryck att dom inte gillade det.Skäms på dig Silvia Neid

Rainer Fussgänger 2015-06-12 09:02

Tyskland kan spela åttondelen i Ottawa och eventuella kvarts- och semifinal i Montreal som ligger endast 4-5 timmars bussresa bort. Man skulle kunna stanna i samma hotell till den 1 juli och måste bara flyga till en eventuell final i Vancouver.

Norge måste troligtvis inte spela mot Frankrike och USA på väg till en eventuell final och skulle hamna på den ganska lätta Sverigehalvan (om Sverige nu blir 2:a) där endast världsmästarna Japan som dock verkar betydligt mindre vass fyra år efter den stora bedriften.