Lidköpings FK bortaslog Jitex

Lidköpings FK tog en viktig seger i kampen under strecket i Elitettan borta mot Jitex i och med dagens 3-0 seger på Åbyvallen. Efter en turbulent vecka med bl a tränarbyte såg det ut som om laget fått ny energi.
Emma Sandsjö. har just ökat till 3-0 och klappas om. FOTO: Mats Andreasson.

Det var en jämn första halvlek där Jitex hade de vassaste chanserna och några avslut på mål.
Nyförvärvet från KIF Örebro Maria Synnerdahl tog plats som mittback och med sin rutin från spel på högre nivå gav det en större stabilitet i försvarslinjen. Även amerikanskan Heather Williams gjorde debut och kom in direkt i andra halvlek med ny energi och aggressivitet. Det bäddade för ledningsmålet som Sandra Lagerbratt fick göra i den 59:e matchminuten. Även på andra målet var det Sandra Lagerbratt som höll sig framme och tilläts att få vända upp i boxen och sätta in bollen vid stolproten.
I det läget gick luften ur hemmalaget, som inte lyckades ta tag i spelet och skapa några större farligheter i den andra akten. Med en tvåmålsledning kom också per automatik även ett tredje mål, denna gång var Emma Sandsjö målskytt. Jitex fick sedan en straff då cirka fem minuter återstod av matchen när Amanda Östervall revs ner bakifrån. Straffen satte hon i mål, men domare Jennifer Laurin ansåg att någon Jitex-spelare gått för tidigt och lät straffen gå om. Amanda träffade då ribban i det andra försöket och mycket mer än så hände inte sedan i matchen.

Text: Kristofer Nilsson