IFK Kalmar förlänger med sin tränare

IFK Kalmar och Jonas Walfridsson har kommit överens om en förlängning av Walfridssons kontrakt över säsongen 2016. – Jonas Walfridsson är en mycket duktig tränare som utvecklas tillsammans med spelarna och i takt med utmaningarna, säger IFK Kalmars ordförande BG Svedjenäs.
Jonas Walfridsson.

37-årige Jonas Walfridsson kom till IFK Kalmar från att ha tränat Nickebo IK. IFK Kalmar var hans damlag och eftersom han kontrakterades efter att Håkan Jägerbrink hoppat av betraktades han av många som en ”nödlösning”.
Denna nödlösning ledde genast sitt lag till serieseger i division 1 under en säsong då man bara tappade sju poäng och förlorade en enda match. Efter ett och ett halvt år har Walfridsson ännu inte varit med om att förlora en match på Gröndal med a-laget i serie, kval och cupsammanhang. I division i och Elitettan har det blivit 16 segrar i serien.och tre oavgjorda. Till det kommer också den legendariska kvalmatchen mot Örebro SK Söder där IFK Kalmar gjorde sig klara för Elitettan genom att vinna med 8–0!
Sammanlagt har Walfridsson i seriesammanhang med a-laget 35 matcher: 26 segrar, sex oavgjorda och tre förluster. IFK Kalmar ligger som nykomling för närvarande fyra i Elitettan efter en svit på nio matcher utan förlust.

Text: Joakim Carlsson