QBIKs backdebutant målskytt direkt mot Lidköping

Karlstadlaget QBIK tog tre blytunga poäng hemma mot Lidköpings FK. och vann med 3–1 (2–0). Debutanten Julia Wendel stod för ett av målen.

– Det tog väl bara nio minuter för henne, Julia är egentligen back men vi satte inne henne framåt. Dels för att vi ville få in en spelare med fart och sen för hennes defensiva styrka. Hon gjorde det bra, säger QBIK-tränaren David Ekelund.

Lidköping öppnade upp mötet med QBIK på Västerstrands IP bäst och hade en kvart in i matchen skapat tre-fyra lägen, varav två avslut på mål. Ändå var det hemmalaget som tog ledningen. QBIKs senaste nyförvärv från Skepplanda och division 1 Sandra Augustsson vann en duell med en av Lidköpings mittbackar, bollen gick vidare till Elsa Hellstrand som hittade ut till Sofie Ask på kanten. Ask drev in diagonalt och hittade Emelie Andersson som kunde runda målvakten och lägga in ledningsmålet.

Inte nog med det så hann det bara att gå två minuter innan vi fick se nästa mål. Sofie Ask kunde driva inåt från vänsterkanten och hon placerade bollen snyggt till höger om målvakten i Lidköping Matilda Haglund.
QBIK hade även bud på 3–0 när Sandra Augustsson träffade stolpen.
Lidköping då? Ett ribbskott, annars var det Qbik som tog över efter de snabba målen.

– Lidköping startade matchen bäst och det var en lite konstig match i den första halvleken. Vi var inte alls med på att dom skulle sätta tryck på oss, sen mattades dom av efter våra mål och det stolpskottet som vi hade. Dom hade mer boll än oss men vi var farligare i vårt anfallsspel, säger QBIK-tränaren David Ekelund.

Lidköping pressade på direkt från start i den andra halvleken och 14 minuter in fick man utdelning. Sandra Lagerbratt tog ner en boll och lobbade iskallt in en boll som såg ut att gå över. Vi hade därmed match igen och QBIK såg skärrat ut efter målet.
Karlstadlagets duktiga målvakt Lina Lundqvist gjorde det bra och dessutom fick hon hjälp av sina försvarare som täckte ett skott från Sandra Lagerbratt på mållinjen.

– Vi hade pratat om det i halvtid att vi skulle vara väldigt noggranna i försvarsspelet och det var vi ända fram till deras reduceringsmål. Vi levde farligt i början på den andra, Lidköping lyfte sig, berättar David Ekelund.

Istället för kvittering fick vi se en enorm kämpainsats från QBIK:aren Sofie Ask. Hon gav inte upp en duell om bollen inne i Lidköpings straffområde, därefter slog hon en och slog en perfekt genomskärare till inhoppade Julia Wendel som bara hade att placera bollen i ett öppet mål. Snacka om debut i Elitettan och målskytt direkt. Wendel kom in istället för Sandra Augustsson som spelade match i onsdags med Skepplanda i division 1 och hade inte tillräckligt med krafter för att spela vidare.

– Precis innan vårat 3–1 och efter tycker jag att vi tog över matchen och stängde den effektivt. Sett till helheten var det en rättvis seger, men de började bäst och vi ska vara glada över att vi inte släppte in något mål i början, säger David Ekelund.

** Hur upplevde du ert senaste nyförvärv Sandra Augustsson?**
– Jag tycker att hon gjorde det väldigt bra och visade upp sina spetsegenskaper, som jag sade igår behöver hon lite tid på sig för att komma in i dels spelsättet och hon hade bara två träningar innan matchen och sedan tempot. Hon gjorde det bra och visade varför hon har gjort så mycket mål i division 1 (12 mål). Sandra sprang ifrån fyra och hade några bra passningar, hon imponerade, tycker David Ekelund och avrundar;

– Det var en skön avslutning på vårsäsongen och viktiga poäng, nu ligger vi på rätt sida strecket och om vi har lite tur med oss får vi lite marginal ner till närmaste laget under.

Text: Anders Andersson