AIK:s jakt börjar mot Piteå

I kväll, onsdag, drar Damallsvenskan igång efter VM-uppehållet. Först ut under ”hösten” är AIK:s hemmamatch mot Piteå. Med ny tränare och ny energi ska bottengängen nu motbevisa tvivlarna och påbörja jakten på nytt kontrakt.

En av de mer rutinerade spelarna i AIK, och en ledargestalt på mittfältet, är Petra Andersson. Andersson har varit med och spelat upp AIK i Damallsvenskan, hon har varit med och spelat klubben ut ur den högsta serien – och hon har varit med om att hänga kvar med AIK. Det sistnämnda hoppas hon kunna upprepa under 2015.
– Det är bra att det är många matcher nu på hösten, då kan vi plocka fler poäng. Fler än vad media och motståndare tycks tro att vi ska göra, säger Andersson som hunnit med en veckas semester vid varmare breddgrader och annars har spenderat VM-uppehållet med träning och batteriladdning.
– Jag har mest försökt vila upp kroppen efter en tuff vår, säger hon.

VM då? Jovars, nog har AIK:aren med nummer sju på ryggen tittat lite på VM också.
– Jag gillade inte tiderna, jag är ingen kvällsmänniska. Men jag såg Sveriges matcher och några matcher till.

Under uppehållet har AIK bytt tränare. Numera basar Nazanin Vaseghpanah över laget som under våren endast mäktade med att bärga en poäng på sju matcher. Om det innebär några taktiska och spelmässiga förändringar för AIK vill Petra Andersson inte avslöja. Men Andersson säger att tränarbytet gett laget ny energi.
– Ja, både på och utanför planen. Naza brinner väldigt mycket för detta.

AIK inleder höstsäsongen i Damallsvenskan med att ta emot Piteå på hemmaplan. Då hoppas man plocka hem årets första trepoängare, genom ett tajt försvarsspel.
– Det är prio ett, försvarsspelet. Sen måste vi vara effektiva offensivt också men jag tycker att vi slarvade med försvarsspelet under våren. Vi höll inte i nittio minuter.

Planen är att AIK ska hålla i 90 minuter mot Piteå. Och sedan hela hösten ut. Jakten på en placering ovanför strecket har bara börjat.

_Onsdag 8.7 19.30 AIK - Piteå IF, Skytteholms ip _