Oavgjort igen för KIF Örebro

KIF Örebro vann andraplatsen i serien ifjor. I år väntar laget på segrar och har samtidigt blivit en mästare på att spela oavgjort. Lika för fjärde gången på åtta matcher, det slutade 1-1 när Kopparbergs/Göteborg FC gästade.

För bägge lagen var det första matchen efter VM-uppehållet. I försnacket berättade Rickard Nilsson om en önskan att skapa fler målchanser.

I den första matchminuten fick Örebrotränaren se sitt lag så när komma till skott, Göteborg stängde dock ner och de dubbla möjligheterna rann ut i sanden.

Något sympomatiskt, Örebro var länge uddlöst i det viktiga sista anfallsskedet.

Lisa Dahlkvist hade en bra plattform som bollvinnare och passningsfördelare med tillfälle att välja skott. En spelplan som bör ge bättre utdelning när huvuddelen av säsongen nu satt igång.

Tidigt övertag för hemmalaget, Göteborg fick snart nog fart på benen.

Adelina Engman fiskade fram en boll som Örebroförsvaret egentligen hade vunnit tillbaka och nådde fram till Elin Rubensson som hade öppen gata i en helt fri yta. Lika fritt val i avslutet för att passera Carola Söberg till 1-0 efter sex minuter.

Rubensson var en av fem VM-spelare i aktion på Behrn Arena, där en allsvensk debutant ådrog sig mest uppmärksamhet.

Fanny Lund, 18 ersatte Loes Geurts i bortamålet och agerade utan stress i sin premiär. Bakom pålitliga försvarare, Arna Sif Asgrimsdottir höll emot och blockerade förnämligt, kunde målvakten plocka ner många bollar säkert.

Undantagen var få före paus. Sarah Michael nickade över, Örebros enda avslut på mål räddade Lieke Martens på mållinjen när Lund för en gångs skull befann sig på villovägar i straffområdet.

En allt intensivare kvitteringsjakt följde. Örebro kändes allt farligare med bättre pricksäkerhet och ett klart övertag i duellerna.

Det bidrog inte minst inhopparen Michelle De Jongh till. Inför avresan till U19-EM i Israel testade hon också skottförmågan med en dundrande ribbträff och Sanna Talonen Torstensson slog in returen.

Välförtjänt, Örebro var närmare att avgöra men fick nöja sig med kvitteringen.

The Observer 2015-07-10 18:41

Tja, det är väl snarare så att man nu börjar känna igen det klassiska mittenlaget KIF, som inte sällan radar upp oavgjorda resultat. Cupvinsten häromåret och andraplatsen 2014 får väl närmast ses som undantag från regeln.

På söndag möter KIF ett annat lag som, förvisso oftast från högre tabellposition, har den dåliga vanan att spela för många oavgjorda matcher - Linköping FC. I semin Svenska Cupen KAN det ju, som tur är, inte sluta oavgjort.

Ska Harder och Rolfö visa sig starkare än Michael och Talonen? Ett regerande Cupvinnarlag LFC mot ett blivande WCL-lag KIF......