Jane Ross två Vittsjö-mål sänkte Mallbacken

Inte konstigt att Mallbacken inte upprepade bragden mot FC Rosengård när man mötte Skånes näst bästa lag på bortaplan. Vittsjö GIK vann första matchen på hemmaplan efter uppehållet med 2-1 (0-0).

Det var inte mindre än fem skotska spelare på plan. En av dem, Jane Ross avgjorde med sina båda mål.
Mallbacken hade sin bästa period i första halvlek.
- Vi försökte komma runt på kanterna och förlågga spelet där. Vittsjö har sin styrka i mitten och där hade vi bra koll på Jane Ross och Linda Sällström, säger Mallbackens IFs tränare David Kjellin.
Mest yttrade det sig i dueller mellan Madelen Janogy och Vittsjö-backen Lisa Klinga. Det resulterade i ett ett antal frisparkar från vänster av Mallbackens Ellish McSorley men som vanligt styrde Ifeoma Dieke Vittsjös backlinje med säkert huvud och fötter.
Mallbackens bästa chans var Mimmi Larssons närskott efter Zoe Ness framspelning. Shannon Lynn (även hon skotska) räddade med en parad.

Vittsjö tog ledningen efter en straff. Lisa Klinga spelade fram Antonia Göransson som blev fälld. Jane sköt och Mallbacken-målvakten Jennifer Falk räddade vid sin vänstra stolprot. Jane var först på returen och satte den till 1-0 i 53:e minuten.
Inbytta Sofie Ahlberg höll på att kvittera med ett långskott som via en Vittsjö-spelare fick en lurig skruv som Shanno Lynn lyckades med möda styrabollen utanför krysset.
Hemmalagets starka period bröts av ett uppspel på högerkanten av Elin Nyman till Madelen Janogy som kvitterade till 1-1 i 65:e minuten.
Glädjen blev kortvarig för Mallbacken.
Två minuter senare nickade Jane Ross in 2-1 på Kirsty Yallops högerhörna.

- Första halvlek tvingade Mallbacken oss att spela som vi helst inte vill. Vi fick inte använda vårt innermittfält. I halvtid rättade vi till några individuella detaljer och fick med Antonia Göransson och Linda Sällström i anfallsspelet samtidigt som vi lyckades bättre med presspelet. Det gynnade oss nog att Mallbacken tog poäng mot Rosengård, för nu visste vi att det skulle bli tufft mot ett lag med höjt självförtroende, säger ene Vittsjö-tränaren Thomas Mårtensson.