Elena Sadiku söker balans efter comebacken

Fotboll innebär toppar och dalar. Fråga bara Elena Sadiku. Ena veckan sprakande comeback med tre mål, nästa match av i paus med en smäll på samma knä som var skadat. Mot Hammarby på måndag är Eskilstunaspelaren att räkna med igen.

– Knäet är okej. Jag fokuserar på träning, hoppas att jag får chansen i nästa match, säger hon.

Beskeden i veckan efter matchen mot Kopparbergs/Göteborg var lugnande, det som hände på Valhalla IP desto mer oroande i stunden.
En tveksam känsla spred sig upp på läktaren när Sadiku haltade ut i halvtid, för henne själv dök obehagliga tankar från tiden hon nyss lämnat bakom sig upp.
– Man blev orolig, man har gått igenom ett helvete under 13 månader. Det kom snabbt i huvudet men det kändes inte på samma sätt som när det hände första gången.

Två ingrepp avhjälpte mittfältarens skada som uppstod på träning förra sommaren.
– Det har varit väldigt upp och ner, Man har varit på botten, mitt emellan och väldigt glad. Jag hade fortfarande ont i knäet efter första operationen och gjorde ny röntgen och opererade menisken i januari. Efter det har det gått fort, säger hon.

Två matcher efter återkomsten och ännu en träningsvecka är avbockade, med vissa justeringar.
– Jag kommer inte att köra lika tufft. Nu har jag gjort mina första matcher och vet om vad jag ska göra bättre. Inte belasta min kropp för mycket, annars känner man sig inte lika pigg.

Bara det faktum att det blivit två matcher på rad stärker självförtroendet. Elena Sadiku vill gärna att det börjar röra på sig i Eskilstuna. Karriären som började i Skåne har tagit flera hopp och språng på vägen.
– Jag växte upp i Malmö och fick spela med mina förebilder Sjögran och Fischer. När jag blev utlånad till Eskilstuna (2011) kom självförtroendet och jag kunde gå tillbaka och göra bra matcher med Malmö. När jag kände att min utveckling stod still värvade ”Beta” (Elisabet Gunnarsdottir) mig (till Kristianstads DFF), säger hon om förändringen.

– Jag fick en annan roll, från forward till defensiv mittfältare. Sen kom jag hit, är fortfarande mittfältare men först centralt och nu lite mer offensiv.

I Göteborgsmatchen syntes Sadiku mest med löpningar in bakom backlinjen och det kunde blivit ett mål till att lägga till den goda skörden hittills när hon fick en smörpassning av Malin Diaz.
– Jag är bra i boxen, försöker utnyttja mina kvaliteter.

Var lägger du ribban för resten av säsongen?
– Det jag helst vill är att hålla mig skadefri. Då har jag chans att visa upp mig och göra bra ifrån mig.

Måndag 19.00 Eskilstuna United - Hammarby