Kungsbacka tappade poäng i Lidköping

Efter en blöt och kall tillställning blev det delad poäng efter 2-2 på Framnäs IP mellan Lidköpings FK och Kungsbacka DFF, men nog borde kanske Kungsbacka plockat med sig alla poängen hem i alla fall sett till andra halvlek.
T v Kungsbacka DFFs målgöraren Leina Reinl i kamp med Lidköpings DFFs Heather Williams. FOTO: Peter Robertsson.

Kungsbacka hade rejält grepp om händelserna under stora delar av andra halvlek där Lidköpings FK fick försvara sig och ägna sig åt kontringsspel. Men något segermål kom aldrig för Kungsbacka-tjejerna trots bra spel. LFK-försvaret och med för dagen Elitettan-debutanten Linnea Persson i målet lyckades reda ut gästernas press och få rädda kvar en poäng hemma.


Första halvlek däremot var en jämn historia. 1-0 för Kungsbacka kom i den 11:e matchminuten då Lina Reinl distinkt nickade in en frispark från vänsterkanten. Trots det tidiga ledningsmålet fick inte Kungsbacka tag i matchen. Lidköpings-tjejerna jobbade på bra och det gav också utdelning. I den 26:e matchminuten kom också välförtjänt kvitteringen genom nyförvärvet Maria ”Marre” Johanson som ur snäv vinkel från vickade in bollen i mål bakom Jennie Swärd Husu.
Två minuter senare var det dags igen för hemmalaget. Efter hands i straffområdet och straff som Marie Sandberg kyligt placerade i mål hade vi hastigt och lustigt 2-1 till LFK. En ledning som det såg ut att laget också skulle hålla och få med sig in i halvtid trots att Kungsbacka haft en bra period sista tio minuterna av halvleken. Men när Ida Strömblad i den 44:e minuten ostört kunde avancera fram och skjuta ett mycket välplacerat skott i Linnea Persson högra hörn hade vi 2-2 med oss inför andra halvlek istället. Ett resultat som också sedan stod sig matchen ut.

- Sett till hur andra halvlek såg ut då Kungsbacka verkligen låg på för vinst så får vi nog ändå vara nöjda med poängen konstaterade Tomas ”Stisse” Nilsson tränare i Lidköpings FK. Ett konstaterande nog inte tränare i Kungsbacka Johanna Almgren instämde i.
I Kungbacka DFF utmärktes sig Ida Strömblad och Josefine Rybrink mest och i Lidköping gjorde Carin Berling och Johanna Elvelind ett stort jobb på sina positioner. Dagens debutant i Matilda Haglunds landslagsfrånvaro Linnea Persson skall också ha ett omnämnde för sin insats i Lidköpings målet.

Text: Peter Robertsson