Bollstanäs vidare i Svenska cupen

Bollstanäs som haft en tung vårsäsong med fem inspelade poäng och sist i Elitettan fick en liten boost då man på tisdagskvällen besegrade Gävlelaget Huge på bortaplan med 1-3 (0-1) i Svenska cupen.

damfotboll.com fick en pratstund med Bollstanäs tränare Kalle Fremdling efter matchen.
- Det blev en helt annan och nyttig matchbild för oss som spelförande och så klart intressant med anfallsspel mot lågt försvarsspel. Vi fick ett bra ledningsmål då ett fint inlägg från Maja Wiklander nådde Michelle Rojas Flores som nickade in rätt distinkt.

Huge har Jessica Backman på topp som var mycket bra, hon höll BSKs backlinje sysselsatt maatchen igenom och hade bland annat ett långskott i ribban.
- Målchansmässigt får man väl säga att det var jämnt i första även om vi hade bollen mest., tillägger Kalle Fremdling.
- Vi får en kalldusch i början av andra efter missat uppspel mitt i banan och Lisa Tano Ljungqvist drar upp bollen från 25 meter i mål. Snyggt måste jag tillstå.
Målet blev en väckarklocka och vi bytte positioner på Monica (Dolinsky) och Jossan (Josefin Jarstad) och det dröjde 15 minuter innan vi fick utdelning med ett pangskott i kryssen av Jossan, sedan hade vi övertaget.
På tal om ert spektakulära nyförvärv, Monica Dolinsky, hur skötte hon sig?
- Hon var bra. När hon fick styra spelet mer längre bak kom hon mer till sin rätt. Huge spelade mycket smart och välorganiserat och det var små ytor för henne i början. Det var dock inte helt tryggt trots stort bollinnehav då deras snabba spelare hotade i djupet, men vår inbytta Sabina Lundström punkterade med kvarten kvar.

Bollstanäs är därmed klart för tredje omgången av Svenska cupen.