KIF Örebro på väg uppåt i tabellen

Händelserikt och mycket nätrassel är en matchbild som hängt med Kristianstads DFF under året. KIF Örebro är vana vid färre fullträffar, men klarade också vägen via ett antal ledningsmål till 4-2.

– När det stämmer så stämmer det. Bra kvalitet i passningar och anfallsspel resulterar i många mål, sade Marina Pettersson Engström.

Efter derbysegern mot Vittsjö såg Kristianstad ut att ha något på gång. Istället föll de tungt och tappade sin sjätteplacering till ett lag som kan ha ett större tabellsprång på gång.

Matchen på Behrn Arena svängde en del men Örebro hade det mesta av bollinnehavet och de flesta chanserna.

När Marina Pettersson Engström klev fram till straffpunkten efter 54 minuter var tanken tydlig, en distinkt träff för att avgöra.
– Jag är inte en person som placerar bollar. Jag visste vilket hörn, jag brukar skjuta där, sade 3-2-skytten som tryckte avslutet hårt till vänster om målvakten.

Siffrorna stod sig alldeles till slutet när Sarah Michael fick fira sitt tredje mål för säsongen. Kristianstads försök att ändra på utgången gick om intet, sista halvtimmen blev en hyfsat enkel poängvinst för Örebro efter all dramatik kring de båda målen.

Det påminde om sommarväder över Behrn Arena. Bortakeepern Brett Maron hade solen i ögonen före paus och gjorde ett oroande misstag när hon avstod från att ta några steg ut. Sanna Talonen Torstensson jobbade fram ett läge för Sarah Michael men Maron var rätt placerad för skottet.

Hemmalaget låg på, Talonen Torstensson träffade stolpen efter ytterligare en period med avvaktande Kristianstadspel.

Marina Pettersson Engströms hörna skapade kalabalik framför mållinjen och Ogonna Chukwudi fick fram en fot för ledningsmålet.

Efter hand kom gästerna till rätta med omställningarna. Amanda Edgren som ofta var bra placerad och delaktig i uppspelen hittade Margret Lara Vidarsdottir som i sin tur skar inlägget till Johanna Rasmussen och 1-1 var ett faktum.

På samma gång ologiskt och logiskt. Ett sällsynt anfall där bollen nådde en spelare i boxen, samtidigt första gången som Kristianstad kom loss med lite fler spelare. Olivia Welin sprang på men blev alldeles för ensam långa stunder.

Förändringar i liten trupp
Direkt efter paus kontrade Örebro med 2-1 genom Lisa Dahlkvist. Margret Lara Vidarsdottir kvitterade snart men 3-2-målet inledde en allt längre uppförsbacke.
– Det var tungt idag. Vi blev långa i spelet och bjöd på mycket ytor, de utnyttjade det bra och spelade igenom oss, sade Mia Carlsson.

Backklippan gästspelade länge på mittfältet men fick kliva ner mot slutet. En av flera förändringar med Susanne Moberg småskadad och borta. Ida Guehai som gjort sex matcher från start sedan hon kom till Kristianstad började på bänken.
– Det har varit mycket matcher på kort tid, vi är en liten trupp och det sliter. Men idag faller vi mer på våra egna misstag än att vi inte orkar, fortsatte hon med tydlig självkritik för nicken bakåt som bjöd Sarah Michael på det sista målet.

Som lök på laxen vann Örebro också på bredden. Linda Hallin och Michelle De Jongh, lokala guldlirare från U19-landslaget, gjorde fina inhopp när KIF tog sin tredje raka seger.
– Vi har bra variation, korta och långa uppspel. Så länge vi behåller vår individuella kvalitet och vinner duellspelet är vi så här bra, sade Marina Pettersson Engström.