LB07 upp på allsvensk plats

Tack vare 2-1-segern hemma mot Sunnanå och att Djurgården bara tog en poäng mot QBIK går Limhamn Bunkeflo upp på andraplatsen i Elitettan, den som gäller uppflyttning till Damallsvenskan.

Men det var nära att Sunnanå tagit med sig en poäng för matchuret på Limhamns ip hade börjat räkna ner på den 90:e minuten när LB07 fick en frispark fem meter utanför Sunnanås straffområde. Inget omöjligt läge för LB07:s hårdskjutande Mia Persson. Hon hittade luckan förbi muren och Lovisa Koss i målet hann inte ner för att rädda.

I den andra tilläggsminuten var Tanja Nousiainen nära att kvittera men Sanna Åhlander, som får bereda sig på långtidsvikariat för Josephine Frigge, hann ner och tog bollen.

Andra halvlek lade LB07 i en högre växel från start. Sunnanås försvar imponerade med att stå emot. Elin Ellman som ersatte Sandra Betschart som vänsterback i andra halvlek gjorde det riktigt bra trots att det var där LB07 i regel byggde upp sina anfall.

Annina Wede och Tanja Nousiainen tog också stort ansvar defensivt - förutom att Tanja oftast var spelaren som mest hotade framåt.
- Tanja närmar sig finska landslaget, enligt SSK-tränare Martti Tikkanen.

Annika Kukkonen var tillbaka i startelvan och fick full speltid, tillbaka i Malmö också där hon spelade i LdB FC 2011. Tyvärr var det hennes alltför hårdföra tackling som föregick LB07s segerfrispark och hon tilldelades dessutom gult kort.

LB07 fick en smakstart med 1-0 efter bara 4 minuter genom Anna Welin.
Kvitteringen kom oväntat efter att Tanja Nousiainen rusat igenom på vänsterkanten och på inlägget efter en halvräddning tryckte Annina Wede in bollen.

I mitten av halvleken hade hemmalaget sina två bästa chanser att utöka ledningen med Elin Björklunds frispark som Lovisa Koss tippade över ribban samt ett skott Alexandra Nilsson räddade på mållinjen.

Första kvarten av andra halvlek dominerades helt av LB07 och närmast att ge utdelning var Nellie Liljas skott som Lovisa Koss räddade via stolpen.
Resten av hemmalagets avslut var illa riktade eller blev plockmat för Sunnanå-målvakten.

- Det blev på sätt och vis en mental urladdning för våra spelar efter vad som hände i Kalmar i onsdags. Vi spelade bättre då än idag, men förlorade med 0-3, säger LB07:s assisterande tränare Patrik Persson.
- Idag fick vi istället poängen med oss, men jag kan känna med Sunnanå att det är surt att förlora på ett mål i slutminuten.

Huvudtränare Sven Sjunnesson fyller i:
- Vårt spel kostar massor av energi, och jag är glad för belöningen att den räckte över 90 minuter.

LB07 har inte förlorat någon hemmamatch i serien sedan den 20 september i fjol.