Junes hörnor mardröm för Mallbacken

Piteå IF klämmer in sig på fjärdeplatsen i Damallsvenskan mellan storheter/favoriter som Linköpings FC och Kopparbergs/Göteborg. 2-1-segern mot Mallbacken var välförtjänt om än inte imponerande.

Värmländskorna får förlita sig på hemmapoäng och naturgräs. Alltför många uppspel rann iväg på LF Arenas konstgräs.

Vad de flesta - och inte minst Mallbacken-spelarna - kommer att minnas av denna match var de många högerhörnorna hemmalaget fick i andra halvlek. Samtliga var vällagda av June Pedersen, och samtliga orsakade kalabalik framför Jennifer Falk i målet. Med tur och skicklighet lyckades Mallbacken freda sitt mål.

Fem minuter före halvtid tog PIF ledningen efter att Elin Johansson vänt bort två backar och skickat ett perfekt inlägg till Pauline Hammarlund som mötte med pannan och nickade in 1-0, hennes 9:e i år.
Det var ytterst nära att Mallbackens måltjuv Mimmi Larsson kvitterat strax före halvtidssignalen, men Hilda Carlén stod för matchens räddning på närskottet.

Tidigt i andra halvlek ökade Hanna Pettersson till 2-0 efter att Mallbacken-backen Frida Broströms försök att bryta långbollen istället blev en nickskarv till Hanna.

Inbytta Zoe Ness såg några minuter senare till att hålla liv i matchen när hon pricksköt reduceringen till 2-1 i krysset, helt otagbart för Hilda Carlén.
Tess Gavilskys nick i slutminuten efter Mallbackens enda hörna i matchen blev det närmaste kvittering värmländskorna nådde.
Piteå IFs formkurva består. Den har gett sex segrar och en oavgjord de senaste sju omgångarna.