Hovås Billdal på målhumör mot Älta

Det blev en tuff match för gästande Älta IF denna söndagseftermiddag då hemmalaget var på riktigt bra spelhumör och hade 3-0 redan i halvtid och det var först i slutminuterna Älta lyckade med ett tröstmål vilket innebar 3-1 i slutresultat.
Hovås Billdals mågörare fr vJessica Julin, Pernilla Milton och Taina Hartikainen. FOTO: Mats Wennergren.

1-0 kom redan i 12:e matchminuten då Jessica Julin fick på ett praktskott efter det att en Ältas-pelare rensat undan ett inlägg dock rätt ut i skottsektorn där Jessi drog till.
31:a matchminuten blev händelserik då först Taina Hartikainen blev varnad och direkt efteråt kom Ida Hedstad helt fri med Fanny Edström i Älta-målet efter snyggt inlägg från Malin Fors, Älta-målvakten lyckades dock rädda med en snygg benparad.
2-0 kom strax efter då Pernilla Milton slängde sig in och språngnickade in ett precist inlägg från Pernilla Johansson, ett riktigt snyggt mål.
3-0 kom i 43:e matchminuten och återigen var det Pernilla Johansson som slog ett perfekt inlägg som Taina Hartikainen fläkte sig fram på och liggande fick till ett skott helt otagbart för målvakten.
i 44 minuten fick Älta ett gyllene läge till reducering då Gabriella Kalkan kom helt fri men Jenny Olsson fick upp en hand och kunde tippa bollen stolpe ut, där var det nära!

Andra halvlek började som i första med bra tryck från hemmalaget och i 52.a minuten fick Ida Hedstad på ett kanonträff som gick i ribban och ner på mållinjen, detta följdes upp av ett stenhårt skott av hemmalagets Malin Fors som Fanny Edström lyckades få upp en hand på och tippa bollen över ribban. Hemmalaget spelade nu mycket stabilt och det kändes som om man hade full kontroll på matchen och man valde nu att vädra bänken. Detta i kombination med att man blev lite bekvämt gjorde att Hovås Billdal tappade lite av initiativet och Älta tilläts att reducera i 82:a minuten genom Gabriella Kalkan. I 88.e minuten gjorde hemmalaget 4-1, trodde nog dom flesta men domaren dömde ruff mot målvakt och matchen slutade 3-1 vilket var klart i underkant då hemmalaget radade upp ett antal målchanser som borde resulterat med ytterligare mål.

Text: Mats Wennergren