Lidköpingpoäng trots Siriusledning med 3-0

De första 25 minuterna av matchen mellan Sirius och Lidköping på ett blåsigt Lötens IP var hattiga och osturkturerade, det var relativt jämnt och chanser fanns åt båda håll. Torts detta kom Sirius ur matchinledningen med en 3-0-ledning. Men matchen slutade 3-3.
Lidköpingsmålvakten Matilda Haglund med en avgörande räddning på Moa Mattsson skott i den första halvleken. Hade skottet som räddades ut till hörna gått in för Sirius hade det betytt 4–0. FOTO: Anders Andersson

Julia Lyckberg fixade, och satte sedan själv, en straff, innan Caroline Lundberg avslutade två riktiga mönsteranfall. Först väggade hon sig fram till straffområdet innan hon rundade målvakten Matilda Haglund och lade in 2-0, sedan tog hon till vara på Moa Mattssons fina arbete på högerkanten, som resulterat i ett lång inlägg till Elin Åkerman som slog tillbaka in i mitten på en touch innan Caroline kunde trycka sig fram mellan försvararna och forcera in 3-0.
Sirius höll sedan ledningen halvleken ut, innan Lidköpings-spelana började röra på sig i andra halvlek.

Det tog bara två minuter så hade bortalaget reducerat till 3-1, efter att Maria Synnerdahl nickat in en hörna. Sedan dröjde det innan det hände något mer hände. Lidköping hade en period av hård press mot Sirius mål där en ytterligare reducering hängde i luften, men när Sirius lyckades ta sig ur den helskinnat och få någorlunda god kontroll på händelserna verkade det som att man skulle kunna spela av återstoden av matchen.
Lidköping ville dock annat och fick i den 85:e minuten, något turligt, läget man väntat på. En bortaspelare gick på skott en bit utanför straffområdet, men bollen nådde inte hela vägen fram till mål utan fastnade på en Sirius-försvarare. Domaren bedömde till stora protester att det varit en hands inblandad, och från straffpunkten kunde Marina Zirdum reducera till 3-2.
Sirius såg återigen ut att kunna spela av de återstående minuterna, men efter att ha misslyckats med att få bort bollen på egen planhalva ett par gånger om gav man Lidköping en lucka. Bollen slogs in i straffområdet och i kamp gick en Lidköpings-spelare i backen. Den klaraste av matchens tre straffar tilldömdes därmed Lidköping i matchens 92:a minut, och Marina Zirdum kunde återigen säkert placera in den, denna gång till slutresultatet 3-3.
Det var ett snöpligt slutminutstapp för Sirius del, men ett logiskt resultat sett till hur matchbilden såg ut över 90 minuter.

Text: Lukas Krehlo