Spänningen stiger i Eskilstuna

FC Rosengård regerar inte ostört i toppen längre. Eskilstuna United utmanar de senaste årens svenska mästare i en ren seriefinal onsdag kväll.– Vi har stor chans att vinna, säger Petra Larsson till damfotboll.com.
Ska Petra Larsson och Olivia Schough få jubla igen efter kvällens toppmöte mot FC Rosengård? Foto: Bildbyrån

Om andra lag närmat sig Rosengård gäller det också för Eskilstuna som är igång med andra året i högsta serien.

Fjolårets två matcher slutade med klar Malmötriumf, 4-0 och 3-0. I våras skiljde bara uddamålet, även om Rosengård hotade klart mest matchen igenom tog Eskilstuna ledningen.
– De hade visserligen bollen största delen av matchen, men vi störde dem rätt bra, säger Petra Larsson och ser en möjlighet på hemmaplan.

Sommaren och de senaste veckorna har varit styggare mot gästerna än tisdagens hemmalag.
– De har spelare skadade och tränaren blev sjukskriven. Matchen känns helt öppen.

Tvåan möter ettan, Petra Larsson anlände till Eskilstuna lagom för att se en lagmaskin växa fram.
– Vi visste vad vi ville när vi gick in i säsongen, trodde kanske inte att vi skulle ligga så här långt upp. Nu har väl de andra lagen vant sig vid att vi har blivit bättre, någon underskattning kan inte finnas längre.

Malin Diaz framför Petra Larsson har varit en stabil uppställning centralt i banan i många matcher. Under våren, före fotskadan hade Sofie Persson en given position i mitten. Hon var tillbaka senast och är ett val bland flera.
– Vi har jättebra konkurrens. I vissa lag kan folk bli tjuriga hit och dit när de inte spelar men här tjurar ingen ner sig. Även om vi inte har stora namn som Bachmann har vi bra spelare.

Hur mittfältsuppställningen ser ut mot Rosengård återstår att se. Kanske inkluderas Elena Sadiku efter sin lysande comeback, Elin Wahlström som arbetar med två fötter eller Katie Bethke som plockades in från Mallbacken under uppehållet.
– Hon är amerikanska, har mycket energi och är en bra allroundspelare. Vi har alternativ, kan se vad som passar bäst beroende på motstånd, säger Petra Larsson som hoppas på folkfest på Tunavallen.

– Det känns som att det kommer mycket folk, kokar lite i stan.

Onsdag 19.00 Eskilstuna United - FC Rosengård