Djurgården håller undan för LB07

Det blev delad poäng när de båda topplagen LB07 och Djurgården drabbade samman i Malmö på söndagseftermiddagen. Matchen slutade 1-1 efter mål av Mia Persson respektive Mia Jalkerud.
Mia Jalkerud, Djurgården fixade ett mål och en poäng borta mot LB 07. Foto: Anette Börjesson

Matchen blev framflyttad en timme då djurgårdarna satt fast på tåget och inte anlände till Limhamns ip förrän kvart i fyra.
Något stelt såg det också ut inledningsvis för Djurgården. De första tjugo minuterna kändes som ett ställningskrig. Tät, tät markering gav få chanser åt något håll.

I matchen 25 minut lossnade det något efter att Mia Persson gjort mål efter en LB07-hörna. Båda lagens något krampaktiga spel släppte och det skapade mer i djupled, dock utan att det blev några jättechanser. Djurgårdens farliga forwards var hårt bevakade av effektiva närmarkerande LB07-backar.

Efter paus kändes det som att Djurgården skakat av sig resdammet. Ett ökat bolltempo och fler bollar på backen mot forwards skapade ytor på bägge kanterna. När Mia Jalkerud kvitterade en kvart in i andra gav målet än mer energi åt egna laget som skapade mycket men inte tillräckligt för att göra några fler mål.

Närmast att återge LB O7 ledningen var Josefine Rydle som fint framspelad av Anna Welin sköt i stolpen med bara fem minuter kvar av matchen.
LB 07:s lagkapten Mia Persson som gjorde laget enda mål var inte helt nöjd efter matchen.
– Det är alltid roligt att göra mål men nog borde vi kunnat sätta något till, säger hon lite lätt besviket efter matchen till damfotboll.com.

Sammantaget känns oavgjort topplagen emellan som ett rättvist resultat, något som hemmalaget tränare Sven Sjunnesson trots allt håller med om.
– Ja, vi hade första och dom stora delar av andra halvlek. Men jag tycker att det borde varit avblåst för hands i situationen som föregick målet. Det irriterar mig att domaren missade det, säger Sven.

Djurgården tränare Mauri Holappa var ödmjuk efter matchen.
– Efter allt som föregick den är vi nöjda med en poäng. Det är inte lätt att komma sent till match och försöka att inte bli stressad. Vi mötte ett bra och klarar oavgjort på bortaplan trots omständigheterna och vi får helt enkelt vara nöjda med det.