Mallbacken nu ovanför strecket

Mallbacken följde upp 1–0 segern mot KIF Örebro med ytterligare en 1–0 (1–0)-victoria när AIK gästade Strandvallen. Frida Broström blev matchvinnare med ett mål på straff i slutet av den första halvleken. Det betyder att Mallbacken åtminstone tills Hammarby spelat parkerar ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det var inget skönspel från vår sida, mer en krigarmatch. Vi fick inte riktigt till det spel som vi vill spela, men oerhört viktig seger om än inte spelet stämde, säger lagkaptenen Frida Broström i Mallbacken.

Det blev en jämn första halvlek där Mallbacken kom att ha det mesta av bollinnehavet men gästande AIK skapade de farligaste lägena. Jennifer Falk i hemmamålet ställdes på prov och visade varför hon har damallsvenskans bästa räddningsprocent.
Emma Lundh skarvning från nära håll räddades på mållinjen av Sofie Alhberg. Även Sarah Storck hotade och skapade lägen, men i vägen stod säkra Jennifer Falk.

Halvleken såg ut att bli mållös, men då bröt Madelen Janogy in från höger och ordnade en straff i den 45 minuten. Lagkaptenen Frida Broström stegrade fram och tog hand om den, i den allsvenska premiären missade hon en straff i förlusten mot Hammarby, 3-1, nu satte Broström straffen till vänster om AIK målvakten Britta Elsert Gynning.

– Jag hade bestämt mig innan och satte den säkert till höger om målvakten, det var en skön känsla, säger Frida Broström.

I den andra halvleken tryckte AIK på för en kvittering och man kom att skapa många bra chanser. Petra Andersson hittade in från höger till Juliette Kemppi, men Jennifer Falk var säker i målet.
På en frispark åtta minuter senare nickade Jennie Nordin från nära håll, men åter igen bra insats från Mallbackenmålvakten. I den 66:e minuten gjorde Mallbacken sitt första byte i matchen och in kom Erika Eriksson istället för Eilish McSorley. Erika kom att spela bra och gav inte AIK något speciellt utrymme på sin vänsterkant (högerkant från AIKs sida).Bland annat vann hon en kamp med Emma Lundh med kvarten kvar att spela. AIK försökte och Julia Zigiotti Olme som kom in i den 69:e fick iväg ett farligt avslut.

Mallbacken skapade också chanser och med fyra minuter kvar av ordinarie tid hittade Zoe Ness Mimmi Larsson som sköt över. AIK fick sista ordet i matchen när Jennie Nordin träffade ribban.
Hemmalaget höll undan inför 1 323 åskådare på Strandvallen.

– Det var inget skönspel men vi var ändå lite bättre tycker jag. Vi är dessutom nöjda med sex poäng på de två senaste matcherna, spelet hade mindre betydelse idag, säger tränaren Henrik Arneng och fortsätter:
– Tjejerna visste att det var en viktig match, det påverkade troligtvis spelet. Jag tycker att Jennifer Falk åter igen var bra och Madelen Janogy var vår bästa spelare offensivt.

Text: Anders Andersson

Taggar: ,