Inställt i Kristianstad på grund av uppgrävd plan

Gräsmattan på Vilans IP bedömdes inte vara i spelbart skick. Därför blev tisdagens match i Damallsvenskan mellan Kristianstads DFF och KIF Örebro inställd.

Domaren Annika Andric fick kommentera i TV4:s avkortade sändning.
– Av ren säkerhetssynpunkt. Det är stora djupa fåror med alldeles för stora skarvar, sade hon om beslutet.

Mindre genomtänkt dräneringsarbete nämndes som orsak till att sandiga dikesrännor syntes över planen på matchkvällen.

Sent tillkomna punktinsatser och reparationsförsök hade ingen verkan. KIF Örebro gav sig ut på ett träningspass på de dugliga delarna av gräset innan bussen vände hemåt med ett antal mindre muntra spelare.
– Skandal är ett bra ord, sade tränaren Rickard Nilsson till TV4.

Thorsten Frennstedt 2015-08-18 20:05

Alla klubbar i Damallsvenskan har fått ange sina alternativa spelplaner om ordinarie är ospelbar, vilket kan inträffa på våren innan naturgräsplaner är i skick eller vid skyfall som dränkt planen. Men då vill till att besked ges i god tid. I det här fallet verkar det handla om ren kommunal klantighet, ett planerat dräneringsarbete som KDFF blev lika överraskat av som alla andra när man kom till Vilans ip för att förbereda arrangemangen inför kvällens match. Hur dåligt omdöme försvarar att fylla igen de uppgrävda gräsremsorna med grus och sand och anse att det får räcka så länge. Så här respektlöst har damfotboll aldrig behandlats ens under de första primitiva åren på 70-talet.

Rufus 2015-08-19 00:44

Bedrövligt, minst sagt, att sådant här kan och får hända! Sedan infinner sig en stilla undran: Tränar inte KDFF på Vilans IP dagarna före match och kollar inte representanter för klubben arenans status i god tid? För KIF Örebro blev det en tröttsam och dyr långresa tur och retur Örebro-Kristianstad. Vem ersätter "fattiga" KIF för de bortkastade resepengarna, förresten?

Rainer Fussgänger 2015-08-19 13:22

Jag har stor sympati för alla klubbar i Damallsvenskan, men jag kan bara hålla med Rufus att det låter märkligt att Ingen i KDFF har tittat åtminstone några timmar före match om inte dagen innan hur planen ser ut. Att kommunen har ett ansvar att planen är i spelbar skick är en sak, men hemmaklubbarna borde ju också ha ett ansvar att se till att matchen kan spelas.
Ska KIF Örebro nu fakturera Kristianstads kommun för resan och drygt 12 timmar förlorad tid för ett 20-tal personer?
Kommunen är superklantigt. När man läser att ansvarige vaktmästaren är på semester så låter det helt vansinnigt.
Detta skulle aldrig kunna hända i herrfotbollens Allsvenska.
Samtidigt skriver ALLA medier om detta och jag har för några veckor sedan pratat med Kristianstads Elisabet om att alla skriver gärna om damfotboll när det är skandal vilket åter igen besannades.
Förhoppningsvis drar man lärdomar av det som skedde i går.