AIK långt från tie-break mot UIK

Nio mål bjöds publiken på i matchen mellan AIK och Umeå IK. AIK bjöd på de flesta och gästerna på hälften så många, alltså klassisk tennissiffror 6-3 till Umeå IK.
Ett slag i luften. FOTO Anders Henrikson.

Matchen var jämn bara under de första fem minuterna, för då gav Emmi Alanen UIK ledningen och Filippa Angeldal kvitterade.
Med mer än med 2-1 gick Umeå IK inte till halvtidsvila, men bara några minuter in på andra halvlek blev det 1-3 och 1-4. AIK-reduceringen till 2-4 tände ett orealistiskt hopp för hemmasupportrarna men direkt efter drickpausen blev det 2-5.

AIKs försvar är minst sagt oorganiserat. Med facit i hand kan man säga att tre mål framåt normalt ska ge minst en poäng om inte rent av tre. Det såg generande enkelt ut när Umeå IK hittade luckorna. Unga Britta Elsert Gynning ,20, ersatte i alla fall bristande rutin med mod mot anstormande Umeå-anfallare som inte saknade tillfällen att (med maximal utdelning) se till att matchen slutade tvåsiffrigt.

Hanna Sandström gjorde första Umeå-målet efter Emmi Alanens och Jenny Hjohlmans förarbete.
Maija Saari nickade in 1-1 på Filippa Angeldals frispark. Emmi slog inlägget till Rita Chikwelus 1-2 efter en halvtimme.

Lina Hurtig passade från kortlinjen in till Emmis 1-3. Jenny Hjohlman passade till Hanna Sandströms andra mål.
Maija Saari gjorde sitt andra mål på straff efter att Lina Hurtig gått omkull i utkanten av straffområdet. Jenny Hjohlman lobbade in 2-5.
Inbytta debuterande i Damallsvenskan Elin Bäckström ökade till 2-6 på Rita Chikwelus förarbete.
Sista ordet fick dock AIK genom Eldina Ahmic, ett fint skott bakom Malin Reuterwall som var tillbaka i UIK-målet efter sin skada.

Taggar: ,
DIFDAMsaman 2015-08-23 19:21

AIK ÄR EN skam för stockholmstad som huvudstads lag kan man väl begära att dom vinner någon match nu är det 31 matcher av 32 som aik torskat något är fel gör något åt det eller lämna Stockholms fotbollen DIF ÄR på väg till baka jag vet vad ni kommer säga hur kan du klandra aik men något är fel om man inte vinner på 31 matcher i dam allsvenskan historia under tiden jag sätt på den har inget lag varit sämre en AIK just nu