Jalkerud & Stegius skiljde Djurgården och Kalmar

Det var ett toppmöte på Kristinebergs IP mellan hemmalaget Djurgården och IFK Kalmar. Djurgården är favorit att gå upp i Damallsvenskan igen medan IFK Kalmar är nykomling i Elitettan men slåss ändå i toppen av tabellen. Idag var det dock ganska ojämnt. Matchen slutade 4-0 efter två mål av Madeleine Stegius och två mål av Mia Jalkerud. .

Det var nog främst offensiven som skiljde lagen åt. Djurgården förvaltade sina målchanser medan IFK Kalmar hade ett par halvchanser men där djurgårdare stod i vägen för sista passningen
Redan i första minuten gjorde Madeleine Stegius sitt och matchens första mål. Hemmalaget pressade högt upp, Mia Jalkerud fick bollen på högerkanten och passade in till sin anfallskollega som via en Kalmar-spelare satte bollen i mål.
Bara några minuter senare hade Amanda Fredriksson ett vänsterinlägg som gick väldigt nära mål. Djurgården-målvakten Susanne Nilsson plockade inlägget med lite besvär. Trots underläget hade IFK Kalmar några anfall som kunde blivit farliga om det inte varit för att djurgårdsben var i vägen.

Istället gick det som det brukar. Djurgården utökade sin ledning till 2-0 genom Madeleine Stegius. Den här gången var det efter ett inkast på vänsterkanten i höjd med straffområdet. Inkastet gick till Jalkerud som hittade Stegius som fick på ett direktskott som gick in vid främre stolpen. Bara någon minut senare var Djurgården nära att göra ett likadant mål men efter ett inkast från högerkanten. Den här gången var Kalmar-försvaret med och bröt chansen.

Några minuter senare var IFK-spelaren Emma Jones igenom på högerkanten efter ett fint väggspel, men kom alldeles för nära Susanne Nilsson som kunde rädda. Det såg ut som att Jones inte riktigt visste om hon skulle passa eller avsluta själv.

2-0 stod sig till paus.

I den 58:e minuten kom 3-0 till Djurgården genom Mia Jalkerud. Hanna Lundqvist slog ett fint inlägg från sin vänsterkant. Inlägget gick över försvaret och till Jalkerud som ”bara” behövde nicka in bollen i mål.

Bara några minuter senare var IFK Kalmar nära mål. En boll mot Emma Jones vinkades av för offside. Smart nog slutade hon springa på bollen utan lät Amanda Fredriksson ta bollen istället. Hon dribblade bort DIF-försvaret på högersidan innan hon avslutade med ett skott i ribban. Anfallet var verkligen värt ett bättre öde.

I den 72:a minuten kom 4-0 genom Mia Jalkerud som nu gjort 22 mål i serien. Anfallet började med snyggt samspel mellan Elin Borg och Matilda Östergaard på vänsterkanten där Borg slog inlägget till Jalkerud som återigen kunde nicka in bollen i mål.

Det var nära att det blev 5-0 när Madeleine Stegius blev fri efter en långboll men hon fick ovanligt nog bollen för långt ifrån sig.

Målen: 1-0 Madeleine Stegius (1), 2-0 Madeleine Stegius (29), 3-0 Mia Jalkerud (58), 4-0 Mia Jalkerud (72)
Publik: 172.

Text: Eva Fransson