Hovås Billdal vägrar att tappa kontakten med toppen

Hovås Billdal fick en ganska besvärlig resa i dagens match borta mot Lidköpings FK. Första halvlek blev ganska chansfattig där Hovås/Billdal var spelförande men ett välorganiserat Lidköpings FK försvarade sig riktigt bra. 0-0 i halvlek var tämligen rättvisande. Hovås/Billdal stod för de två farligaste chanserna men Matilda Haglund i Lidköpings målet hade inga problem att avvärja lägena. Hovås Billdal avgjorde med 2-1 i slutminuten.

Stärkta av en jämn första halvlek fick vi se Lidköpings-lag som fortsatte att stå emot och spela taktisk bra.Inte helt ologiskt blev det också Lidköping som skulle ta ledningen genom Emma Sandsjö i den 58 matchminuten. Efter en fin soloprestation längst vänsterkanten avslutade hon kallt med att vicka in boll bakom Jenny Olsson.

Att man är som sårbarast efter ett mål är väl ganska känt och det borde väl de flesta fotbollsspelare känna till. Men ack vad vanligt det kommer en replik efter ett mål. När Pernilla Milton smet i mellan mittbackarna i Lidköpings-försvaret i den 61 minuten var det kvittrat. Efter ledningsmålet tog Hovås/Billdal över mer och mer även om chanserna uteblev så skulle dom komma. I den 73 minuten fick vi se Matilda Haglund göra en fin räddning på Pernilla Miltons avslut och bara minuten senare dunkade Hovås Billdals Jessica Julin bollen i ribban från nära håll.

1-1 stod sig dock längre och längre och det började lukta oavgjort. Men i den rutinerade Jessica Julin har Hovås Billdal inte bara en stor ledargestalt, man har också en matchvinnare. Då LFK-tjejerna inte fick bort en andraboll inne i straffområdet i den 89:e matchminuten kunde Jessica fixa segern. En seger som innebär att Hovås Billdal fortsätter att skugga Djurgården. För Lidköpings FK börjar livlinorna att bli färre och färre. Man gör en helt okej match idag mot men det räcker inte riktigt i alla fall. Priserna som Matchens lirare i de båda lagen gick till Pernilla Milton i Hovås Billdal och Amanda Reinhardt i Lidköpings FK

Text: Peter Robertsson