På tal om ospelbara planer

Söndagen den 17:e maj var det meningen att Kungsbacka DFF skulle ha mött Djurgården borta i Elitettan. Men den matchen blev inställd på grund av vattensjuk plan. Kristineberg var inte spelbar. KDFF har yrkat på ersättning men har fått ett nej.

– Vi överklagade till Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommité och ville ha ersättning för den matchen som vi åkte upp till men som inte blev av. Men vi fick ett nej och då valde vi att överklaga till fotbollförbundets förbundsstyrelse, de har möte den 1:a september, berättar ordföranden i Kungsbacka DFF Gunilla Gustafsson för damfotboll.com när vi träffar henne efter lördagens match mellan QBIK och Kungsbacka DFF.

Tidigare i veckan blev den damallsvenska matchen mellan Kristianstad DFF och KIF Örebro inställd, domaren bedömde planen på Vilans ip som ospelbar och att skaderisken var för stor för spelarna. KIF Örebro fick åka hem utan att ha spelat en minut, liksom Kungsbacka DFF från Stockholm utan att ha fått spela mot Djurgården.
Kungsbacka DFF fick boka om till dyrare biljetter för att ta sig hem.

- Det vi vänder oss emot är att det står i tävlingsbestämmelserna att man ska ha en reservarena, något vi inte tycker att Djurgården hade, sen får de bedöma, säger Gunilla Gustafsson.
– Domaren bedömde att skaderisken var för stor, men de kom igång med arbetet att hitta en ersättningsarena först när domaren dömde ut Kristineberg. Då hann man inte hitta någon och det är märkligt.

För Kungsbacka DFF kom detta att innebära en extra kostnad då matchen istället kom att spelas på en vardag och man då fick ersätta spelarna som jobbar för förlorad arbetsinkomst. Tågbiljetterna blev dyrare och för att komma hem samma kväll blev det flyg.
Enda ”segern” i hatten var att matchen spelades klockan 17.00.

– I Stockholm borde det finnas rätt många planer i det området, om det varit ute på landet där det finns bara en eller två hade det inte varit så konstigt. Det här var annat, menar Gunilla Gustafsson.

Text: Anders Andersson