Bekymmersfritt för Eskilstuna mot Kristianstad

Eskilstuna United tog chansen att hänga på Rosengård. Säsongens säkraste 2-0-seger tog den nya tabelltvåan hemma mot Kristianstads DFF efter total dominans och en lyckad anfallsduo i aktion.

Storpubliken (1.837) som sedvanligt mött upp på Tunavallen såg Uniteds bästa målskytt Gaelle Enganamouit sitta på bänken.

Bästa bollmottagaren bortplockad, anfallsvalet som ersatte övertygade med fart och farliga löpningar.

Felicia Karlsson tog vara på sin startplats, sprang på och gjorde sitt för att luckra upp när bortalaget höll de flesta av sina spelare hemma på egen planhalva.

Eskilstuna utmanade brett med korta, smarta passningar. Alternativen med inspel från kanten och skott utifrån blev allt mer skrämmande för tillbakapressade Kristianstad.

Olivia Schough var nära att nå fram till en av flera genomskärare och samarbetade fint med Karlsson till ytterligare chanser.

Inläggen fortsatte att komma, Sara Thunebros efter knappa halvtimmen var av bästa märke. Passande nog var det halvlekens hetaste spelare, Felicia Karlsson som befann sig på rätt plats för att dämpa ner bollen och slå in den i mål.

Hemmalaget slog vakt om ledningen, behärskade konsten att skippa slarvet och inte bjuda på spelöppningar.

Ida Guehai var en av få i Kristianstad som gjorde skillnad. När hon åkte på en smäll i en duell kvarten in på andra halvlek och fick lämna plan fick gästerna än svårare att ta sig ur skuggan och skapa lägen.

Desto fler möjligheter hade Eskilstuna att utöka ledningen, i ytorna som uppstod när KDFF trots allt tvingades lyfta upp laget för en kvittering hade Olivia Schough gott om plats att sprinta och dribbla.

Landslagsanfallaren var själv utmärkt, gjorde dessutom medspelarna bra och underhöll de 1 837 på läktaren med idel läckerheter.

Att få luften att pysa ur motståndarna och inte släppa till någon framstöt som hotade segern räckte gott. Åsikten att Eskilstuna borde avgjort med ytterligare mål vädrades till matchens sista spark.

Effektiviteten som saknades fick Gaelle Enganamouit ändra på under sina tio minuter på plan. Hon utnyttjade utnyttjade en förlupen passning till eget friläge och säkert avslut till 2-0.