Skånederbyt spelas i Kristianstad

Det blir Skåne-derby mellan Kristianstads DFF och FC Rosengård men inte på Vilans IP utan på Kristianstads Ip enligt beslut av SvFF:s tävlingskommitté. Arenan saknar dock belysning vilket medför att matchstarten blir kl 18.00 på onsdagen.

Svenska Fotbollförbundets planinspektörer besökte Vilans ip på måndagen för att kontrollera "läkningsprocessen" och gav planen ytterligare ett dygn innan det definitiva beslutet skulle fattas om den var duglig eller oduglig för spel.
I stället för sänkningar i planen, det som gjorde att matchen mot KIF Örebro fick ställas in, var där på måndagen förhöjningar.

Under tisdagen har ny inspektion gjorts och ett utlåtande ifrån SVFF:s planinspektörer förväntades i första skedet runt middagstid men det sköts upp då man hade en erinran mot vissa skarvar i planen som de inte kan nonchalera och som ska ses i ett säkerhetsperspektiv för spelarna.

Sent på eftermiddagen meddelade FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran damfotboll.com om att matchen ska spelas på Kristianstads ip,