Hammarby kvar på nedflyttningsplats

Över eller under strecket? Hammarby IF befinner sig för närvarande på fel sida. Efter 1-3-förlust borta mot KIF Örebro återstår sex matcher att göra något åt det prekära läget.
Ogonna Chukwudi målgörare mot Hammarby. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Precis som i tabelltoppen andas streckstriden spänning och utlovar svett och tårar i halvannan månad.

Med skral utdelning och låg effektivitet på slutet kom Hammarby till Örebro. Gästerna misslyckades kapitalt med att skapa lugn och ro för uppgiften.
Efter drygt tre minuter dröjde sig Sarah Michael kvar, pressade Sofia Lundgren och fick utsparken att ändra riktning. Helén Eke var sista utpost, istället för en rensning fick hon på en olycklig vinkel till självmål i stressen.
Mardrömsstart och Hammarbys problem att freda sitt eget mål fortsatte.

Hemmalaget utökade ledningen efter tio minuter med fler anfallsspelare inblandade.
Ogonna Chukwudi tog den plats hon behövde längs kanten, Sanna Talonen-Torstensson slog in tvåan. Mindre lyckat försvarsspel och att Sofia Lundgren inte fick tag i bollen förklarade också det dubbla underläget.

Örebro har sina bekymmer, en elitlicens i händerna på förbundets lusläsande ekonomer och en trupp utan Lisa Dahlkvist som närmar sig Champions League.
Att Michelle De Jongh klev in på centralt mittfält med samma vilja och offensivlusta som i våras och bra försvarsuppsikt av Marina Pettersson Engström hjälpte till vinst på tisdagskvällen.

Hammarby gjorde tappra försök att jämna ut spelet, andra halvlek var bättre från bortalaget och kunde blivit annorlunda om Carola Söberg inte stoppat den stora reduceringsmöjligheten vid Julia Karlenäs straffspark.
Ändå hade nästjumbon en stark avslutning på lut, Kathrin Schmidt höll ihop laget och Anna Oscarsson utmanade friskt.

Med knappa kvarten kvar räckte en passning nere från backlinjen för att göra Emma Jansson fri och ett lyckat avslut i bortre burgaveln för att göra mål.
En välförtjänt reducering, Örebro behöll greppet och svarade med matchens mest distinkta skott till 3-1 genom Ogonna Chukwudi.

I slutsummeringen innebar de tveksamma försvarsaktionerna i början tre poäng som Bajen gav bort alldeles för lättvindigt.