Lagkapten Lina om läget i FC Rosengård

FC Rosengård sitter inte längre i förarsätet i Damallsvenskan utan måste nu jaga ledande Eskilstuna United som har ett försprång på två poäng. För Lina Nilsson, lagkapten i FC Rosengård lever ändå gulddrömmen.
Llina Nilsson, lagkapten i FC Rosengård. Foto: Bildlbyrån

– Det är klart att vi fortfarande har chansen och det gäller att jobba på, vi vet mycket väl att man inte får något till skänks i årets jämna Damallsvenska, säger Lina.

Ni har haft en minst sagt turbulent säsong med tränarbyte mitt i säsongen och att stjärnspelare som Anja Mittag och Ramona Bachmann lämnat er för klubbar ute i Europa, samt att Therese Sjögran, mittfältsnestorn lagt skorna på hyllan. Hur skulle du säga att det har påverkat truppen?
– Det är väl inte optimalt att byta tränare mitt i säsongen samt att tappa tre av våra toppspelare, men jag tycker ändå att vi och ledarstaben har hanterat det så bra det bara går. Det hann nog inte uppstå så mycket oro i truppen för ganska snabbt blev det klart med att Therese Sjögran tog över tillfällig tränare tillsammans med assisterande Daniel Nilsson som kan laget utan och innan. Det tog inte så lång tid innan vår nye tränare Jack Majgaard Jensen kom in med nya tankar och idéer om vårt spel.

En stor omställning för er kan man tycka, dels med att ny spelare skulle skolas in tillsammans med övriga samt att er nye tränare kom med nya influenser?
– Det tar så klart lite tid att få ihop att bitar men vad har vi för val. Jag väljer att se positivt på det nya och det känns som om vi är något nytt på spåren men som sagt måste vi ge det tid och ha tålamod. De unga spelarna som kommit in har gjort det väldigt bra och även de nyförvärv vi har börjar komma in hur vi spelar.

I dagsläget toppar Eskilstuna på 37 poäng (ifjol 26)och ni har 35 med sex omgångar kvar att spela. Vi kan konstatera att det är tätt i toppen. Inför säsongen tippade de allra flesta att ni skulle vinna Damallsvenskan, hur ser du på situationen nu?
– Ifjol förlorade vi två matcher på hela säsongen, hittills har vi bara förlorat en enda men spelat en handfull oavgjorda. Det är dyrt att spela oavgjort och nu det gäller att fokusera på att vinna matcherna som återstår. Klyschan en match i taget är vad som gäller. I helgen möter vi KIF Örebro som verkligen hittat formen och vi förväntar oss en riktig krigarmatch men kan vi få spelet att stämma på sista tredjedelen så hoppas och tror jag att vi kan vinna här på hemmaplan, säger Lina avslutningsvis.