Marta vill sänka Örebro från frisparksposition

Sedan Natasa Andonova anlände till Rosengård och Damallsvenskan har hon visat att hon är en frisparksskytt av rang. När Rosengård tar emot KIF Örebro på lördag finns Andonova inte med. Men det finns ingen anledning att oroa sig för Rosengårdsfrisparkarna.
Marta tar gärna hand om frisparkarna när inte Andonova är med. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Medan Rosengårds nyförvärv Natasa Andonova tagit damallsvenskan med storm och prickat in ett par läckra frisparkar under hösten så har seriens kanske största stjärna gått skadad. Och hållit sig utanför höstens målprotokoll. Men för två veckor sedan, när Mallbacken gästade Malmö IP klev en skadefri Marta återigen in i rollen som målgörare, matchvinnare och frisparksskytt. I matchen mot Mallbacken satte hon en avgörande frispark i matchens slutminuter. Därmed inte sagt att hon är lagets första frisparksskytt. Men om hon får möjligheten vill hon upprepa bedriften mot Örebro.
–Jag och Andonova kommer inte fajtas om frisparkarna. Vi är generösa mot varandra. Den som känner sig het får ta den. Vi har tränaren som bestämmer vem som är nummer ett och nummer två, men vi kan prata med varandra – det är inte meningen att nummer ett ska ta alla, säger Marta och skiner upp i sitt karaktäristiska leende.

Mot Mallbacken var hon nummer ett. Det är hon också mot Örebro, då Andonova visades ut i senaste ligamatchen mot Piteå och därför är avstängd i helgens drabbning.
–Just nu är det jag som är nummer ett. Faktiskt! Skrattar världsstjärnan.

Mot Örebro ställs Rosengård och Marta inte bara mot ett Champions League-lag eller ett lag som söker revansch för förlusten i årets premiärmatch, som slutade 4-1 i Malmöfavör. Marta ställs också mot sin gamla klubbkamrat. Marta har spelat med Örebromålvakten Carola Söberg i både Tyresö FF och Umeå IK. Kanske är det då läge att plocka fram något oväntat för att kunna överlista Söberg vid frisparkssituationer? Ett avslut med högerfoten, är det aktuellt?
– Nej, jag kan inte garantera att det blir lika bra, men vi får se, avslutar frisparksskytten Marta.