AIK skakade trots allt Piteå

AIK gick till halvtidsledning i Piteå med 1-0 och det dröjde till den 67:e minuten innan PIF kvitterade. Sedan rann det iväg till 4-1 som var ett "normalt" resultat. Pauline Hammarlund gjorde det sista i 90:e minuten och det innebar något ovanligt.

Med sitt 14:e mål leder en svenskfödd spelare Damallsvenskans skytteliga.
Det låg nära till hands att tro numera trean i tabellen underskattade jumbon i första halvlek för det var faktiskt PIFs målvakt Hilda Carlén som tvingades till de mest kvalificerade ingripandena som när Julia Zigiotti tvingade henne till en fotparad på närskott i 25:e minuten. Några minuter senare fumlade Faith Ikiki och Julia
Zigiotti överlistade Carlén men målet dömdes bort för offside. Loreta Kullashi dribblade sig till ett läge och avslutade med skott Carlén fick rädda till hörna.
PIFs avslut var inte lika vassa som när Elin Johansson skarvade Emelie Lövgrens långa frispark utanför och en av June Pedersens hörnor rensades på mållinjen. Piteå vann hörnorna med 15-2, de flesta lagda av June som inte hade samma utdelning hon skämt bort PIF med.

Tränare Stellan Carlsson företog två byten direkt i halvtid varav Nina Jakobsson var en av de som kom in. Nina gjorde skillnad och belönades med priset som hemmalagets bästa spelare för sin andra halvlek. Motsvarande för AIK fick målvakt Britta Gynning som Nina utmanade två gånger kort efter sin entré.

Irma Helin hade andel i två mål som framspelare, frisparken Emelie Lövgren nickade in 1-1 på och Pauline Hammarlunds 2-1 bara ett par minuter senare, även passningen till Paulines skott i insidan av AIK-målets ena stolpe. Nina nickade i stolpen på Junes frispark och Nina stängde matchen med sitt 3-1 i 87:e minuten på Irma Helins vänsterhörna. Pauline satte 4-1 över en utrusande Britta Gynning.

AIK har lika många spelare på sin skadelista som i en startuppställning. Madeleine Ruhr tvingades utgå i första halvlek och Petra Andersson i andra. Dessutom ådrog sig Nathalie Björn ytterligare en varning och blir avstängd i kommande match.

Publiken ställer upp för Piteå IF, 1.476 kom i det vackra höstvädret till LF Arena

Taggar: ,