Övertag för Sunnanå gav bara en poäng mot Jitex

Sunnanå och Jitex delade poängen när lagen möttes på Norrvalla i Skellefteå. 1–1 (0–0) slutade matchen mellan de två klassiska lagen och det var lagens tränare nöjda med – utifrån olika utgångspunkter
Emma Lind i Jitex mål var en säker sista utpost och hon stod avvärjde många goda chanser som Sunnanå radade upp i främst andra halvlek. Foto: Ola Theander

Jitex började bäst och hade två verkligt farliga chanser under de första åtta minuterna. Ytterligare tio minuter höll laget i med högt bolltempo, men därefter tog Sunnanå över genom att vinna en del närkamper och ta kommando på mittfältet.

Sunnanå kom fram flera gånger men saknade skärpa i boxen och när skärpan infann sig så stod Emma Lind i Jitexmålet i vägen.

I andra halvlek var det inte något tal om annat än att Sunnanå dominerade spelet. När därför Jitex gjorde 0–1 efter hörna i 61:a minuten kom det lite grann som en chock för Sunnanå. Det var Ida Petterson som var sist på bollen. Men baklängesmålet fungerande även som tändvätska för Sunnanå som ökade pressen mot Jitex.


Det resulterade i en rad hörnor och det var vid en sådan som Michelle Wörner i 80:e minuten fick bollen på huvudet varvid bollen hamnade bakom mållinjen. Situationen var verkligen ”grötig” och efter matchen var det fortfarande oklart för de flesta vem som egentligen var målskytt.

Målgöraren själv sade att hon i alla fall ”kände något på sitt huvud”. Och det var det inte någon annan som gjort och när Annika Kukkonen, som slog hörnan, såg att Michelle träffade bollen, så blev det.

– Jag tycker att det är tråkigt att tappa ledningen, men är jättenöjd med att vi fick en poäng. Sunnanås kvittering var sannerligen inte oförtjänt, säger Jerry Carlsson, tränare i Jitex.
– Jag tycker att matcherna mot Sunnanå är roliga att spela. Det är alltid en bra kamp. Men det är justa tag och fair play trots att det är tufft i duellerna, säger han.

Martti Tikkanen var förstås besviken över att inte få tre poäng.
– Men det är ändå skönt med en poäng när vi ligger under fram till tio minuter kvar, säger han.
Sammantaget är han stolt över lagets insatser, men tycker att spelarna är lite för snälla i boxen – både i försvar och anfall.
– Alla gör en bra insats, men jag lyfter gärna Emma Lind i målet. Det är tryggt för backlinjen att veta att hon är sista utpost. Rosa Ariyo var också bra, säger Jerry Carlsson.

Text: Ola Theander