Starka hemmalag kan rubba tipsen

Att Kvarnsveden tar en plats i Damallsvenskan är redan klart. Med 10 poäng tillgodo på tvåan – vem det nu blir - är mer intressant att fundera över, samt att ta en titt på den delikata situationen i Elitettans bottenstrid.

IFK Kalmar tar i helgen emot serieledarna och finns med bland de som när fyra omgångar återstår har en hypotetisk chans att knipa andraplatsen.
Erkänt hemmastarka IFK Kalmars långa svit av hemmamatcher utan förlust håller i sig och kanske kan detta faktum ligga till grund för möjligheten att rubba Elitettans suverän. Om så har IFK Kalmar en chans att hålla sig kvar som en av utmanarna i toppstriden.

Tvåan Djurgården spelar borta mot Hovås Billdal som ligger på en femteplats precis som IFK Kalmar. Svårtippad match men nog finns även i detta fall fog för tanken att hemmaplan väger så tungt då Hovås Billdal bara förlorat här en gång hittills och det var mot Kvarnsveden.

Trean Limhamn Bunkeflo på 45 poäng ställs mot nedflyttningshotade Kungsbacka DFF. Även LB07 är hemmastarkt och känslan är att man bärgar en trepoängare för att vara med intill slutkampen om andraplatsen.

I bottenstriden spelas den mest intressanta matchen mellan Jitex (10:a) på 19 poäng och Älta (12:a) på 17 poäng. Chans för Jitex alltså att utöka avstånden neråt eller för Älta att knipa tre mycket viktiga poäng och kravla sig över nedflyttningsstrecket möjligen på Kungsbackas (11:a) bekostnad.