Sista spiken i AIK-kistan

Hemmalaget AIK var tvunget att vinna dagens match för att fortsätta ha en chans att klara sig kvar i damallsvenskan. Man var fyra minuter från en överraskande poäng mot KIF Örebro, men Ogonna Chukwudis 2-1-mål i 86:e minuten gjorde dock att det var KIF Örebro som till slut åkte hem med alla tre poäng. Det betydde också att AIK åkte ur Damallsvenskan i år.
Elin Magnusson nickar in 1-0 för KIF Örebro. FOTO: Anders Henrikson

Elin Magnusson gjorde ledningsmålet för KIF Örebro i första halvlek. I andra kvitterade Julia Zigiotti Olme och AIK kämpade för att åtminstone få oavgjort. Det gick bra fram till 86:e minuten då Ogonna Chukwudi tryckte in segermålet inför 102 åskådare.

Även om AIK var nära poäng i matchen var det KIF Örebro som hade mest boll, flest chanser och hörnor. De var lite bättre, även om AIK med sitt unga lag verkligen gjorde allt för att inte förlora dagens match.

Det hann bara gå 7 minuter innan KIF Örebros Sanna Talonen Thorstensson fick en chans efter att Ogonna Chukwudi kommit runt på vänsterkanten. Talonen Thorstensson slog dock bollen precis utanför bortre stolpen.

I 14:e minuten var det Julia Zigiotti Olme som hade en chans att ge AIK ledningen efter en lång fin passning från Nathalie Björn. Olme fick dock inte ordning på sig själv eller på bollen och det tog lite för lång tid innan hon fick iväg ett skott. KIF-målvakten Carola Söberg tvingades dock rädda skottet till hörna. Några minuter senare var det ynglingen och den mycket tekniska Loretta Kullashi som vann ett motlägg och avancerade framåt för att skjuta. Skottet gick precis utanför stolpen. Kullashi gjorde en riktigt bra match på topp tillsammans med Zigiotti Olme.


I 24:e minuten var det nära för Talonen Thorstensson igen åter efter att Chukwudi passat. Precis som första gången gick bollen utanför bortre stolpen.

I den 37 minuten på en av KIF Örebros hörnor kom ledningsmålet. Marina Pettersson Engström slog hörnan och lagkapten en Elin Magnusson nickade in bollen i mål otagbart för AIK-målvakten Britta Elsert Gynning. Resultatet stod sig till paus.

I den 58:e minuten kom kvitteringen efter att Loretta Kullashi haft en teknikuppvisning utanför KIF Örebros straffområde. Många på läktaren blev nog först lite frustrerade efter att hon dribblat, dribblat och dribblat och höll på att tappa bollen flera gånger. Precis innan hon var på väg att förlora boll fick hon fram en passning till Julia Zigiotti Olme som fri mot Söberg kunde sätta kvitteringen.
AIK var tvunget att vinna idag för att inte åka ur serien idag och gjorde allt för att inte förlora i alla fall. KIF Örebro tog dock åter tag i matchen. Michelle De Jongh hade ett välplacerat skott som Söberg räddade snyggt även om skottet var ganska löst.
Frustrationen växte i KIF Örebro medan de missade skott och inlägg, fram tills Ogonna Chukwudi klev fram och satte bollen i mål efter ett fint högerinlägg av Julia Spetsmark.
Frustrationen ersattes av glädje och lättnad.

Text: Eva Fransson

Mål: 0-1 Elin Magnusson (37), 1-1 Julia Zigiotti Olme (58), 1-2 Ogonna Chukwudi (86). Publik: 102

Taggar: ,