Två lag med flyt – KIF Örebro mot Piteå IF ikväll

KIF Örebro är avhängt i Damallsvenskans toppstrid men har siktet inställt på Champions League- äventyret som börjar nästa vecka. Då behövs god form vilket lagkapten Elin Magnusson menar att laget genom fortsatt fokus på matcherna i Damallsvenskan tänker behålla.
Elin Magnusson i mitten kramas om av lagkamraterna efter ett mål. Foto: Bildbyrån (arkiv)

– Det känns som vi är inne i en bra trend och vi vill gärna fortsätta med det . Vi har fullt fokus nu på nästa match i Damallsvenskan där vi tar emot Piteå ikväll (torsdag). Champions League tänker vi på nästa vecka, säger Elin.

KIF Örebro gjorde sin bästa säsong ifjol därefter tappade ni en handfull spelare, ersatte med tre varav en, Hanna Folkesson, är långtidsskadad och Lisa Dahlkvist har flyttat till Paris. Carola Söberg står stadigt kvar mellan stolparna. Det känns ändå som att ni gjort en bra säsong trots lite motgångar på spelarplanet. Hur är din egen känsla?
– Jag håller med. Vi var bra ifjol och då hade vi en bra mycket bredare trupp. Några försvann och som du säger tre kom in, men jag vill framhålla då att de talanger som ifjol satt mycket på bänken numera är startspelare. Andra har alltså klivit fram vilket jag tycker pekar på en bra utveckling i laget.

KIF Örebro kommer till matchen mot Piteå IF med god form med två raka segrar. Piteå, som ligger fyra i tabellen och har gjort sin bästa säsong och besegrade senast guldjagande Eskilstuna United. Laget är också hela tio poäng före KIF Örebro i tabellen när tre omgångar återstår. Dom är som ni inne i en bra trend. Det känns som om det kan bli en jämn match?
– Jo det blir det säkert, ifjol vann vi med uddamålet hemma och förlorade med uddamålet borta. I våras spelade vi oavgjort borta och ikväll (torsdag) lär det också bli en jämn match. Vi är visserligen avhängda i toppstriden men vi vill ändå lägga oss i och försöka ta så många poäng vi kan de här sista omgångarna. Vi har ju möjlighet att förbättra läget ett snäpp och det ska vi jobba för.

Piteå är bra på fasta situationer och i sitt djupledsspel där bland andra skytteligatvåan Pauline Hammarlund blivit en notorisk målskytt. Motmedel?
– Vi har koll, deras djupledsspel är vasst så det gäller att se upp för Pauline och även Hanna Pettersson som även hon gjort en hel del mål för målglada Piteå.( totalt 38 mål i år, reds anm).

En sista fråga som gäller Champions League. I nästa vecka åker ni till Grekland och Thessaloniki för första mötet av två i sextondelsfinalen av Champions League där KIF ställs mot PAOK. Matchen spelas onsdagen den 7 oktober. Vad vet ni om motståndarna?
– Än så länge inte mer än det mig veterligt att det är ett lag enbart med grekiska spelare. Men som vanligt är det ett lag att besegra innan man börja fundera över något annat. Vi lär få mer information före avresa av Giorgos Papachristou som är tränare för vårt F19-lag. Han har koll, säger Elin avslutningsvis.