Pauline Hammarlund var skillnaden i Örebro

Piteå såg ut att gå mot en bekväm seger efter ledning 3-0 i paus men hemmalaget KIF Örebro jobbade hårt för att ta sig in i matchen dock kom man inte närmare än en uddamålförlust 2-3.Två mål av Pauline Hammarlund för henne upp i delad topp av skytteligan. Piteå som tog sin fjärde raka seger tog (tillfälligt?) över tredjeplatsen i Damallsvenskan före Linköping.
Pauline Hammarlund. FOTO: Bildbyrån (arkiv)

KIF Örebro fick inte den kanonstart man kunde fått då man förnekades straff i matchens inledning. I nästa minut sprang Piteås Pauline Hammarlund igenom och blev fälld av Carola Söberg. Straff blåstes och June Pedersen stegade fram och hon gjorde inget misstag.

0-1- underläget efter knappt tio minuter utökades till 0-2 med dryga kvarten spelad när Pauline Hammarlund på nytt höll sig framme. I straffområdets bortre vänstra hörn lurade hon sin back tog ett steg inåt och klippte sen till otagbart, ribba in, för Söberg i Örebromålet. Ett riktigt härligt mål signerat en måltjuv som verkligen tagit ett kliv under året.
En halvtimme senare befann sig Pauline ungefär i samma position när hon fångade upp en olycklig passning från Örebro-spelare. En kvick vändning, några snabba steg och sen fri med målvakten Carola Söberg, i lite dålig vinkel pricksköt hon in sitt 16:e mål för säsongen till en 3-0 för Piteå
Piteå som spelar välorganiserat och effektivt jobbade hårt och fick utdelning. Man kan säga detsamma om KIF Örebro men några misstag gjorde att man inte fick riktigt flyt i sitt spel. Ett par målchanser skapades och det var inte mycket som skiljde när Sarah Michael nickade utanför på Marina Pettersson Engströms vänsterhörna.

Efter paus kom KIF Örebro ut med ett tydligt fokus, allt skulle bli lite bättre. Spelet böljade men KIF började skapa fler chanser och med tjugo minuter in i andra halvlek kom målet efter en överlång hörna. Där stod Ogonna Chukwudi, tog emot, vände inåt och sköt 1-3 med ett rätt hårt vänsterskruvat skott mot bortre stolpen dit Hilda Carlén i Piteå-målet inte nådde.
Piteå som haft en bekväm ledning hade tappat tempot något medan KIF Örebro tydligt skruvat upp och matchbilden utjämnades något. Sju minuter senare stötte Sanna Talonen in 2-3 på en passning (dåligt riktat skott?) ifrån Sarah Michael men det blåstes bort för offside.
På tilläggstid hittade Oganna Chukwudi rätt igen och reducerade till 2-3, men riktigt nära kvittering kom aldrig hemmalaget.
Örebro hade helt enkelt inte marginalerna på sin sida denna dag och trots lagets forcering, fler målchanser och fler hörnor förlorade man matchen i första halvlek där Piteås Pauline Hammarlund helt enkelt var skillnaden. Snacka om effektivitet.

Professorn 2015-10-02 16:57

Domaren var skillnaden. Hur många ggr kan en spelare egentligen ta med handen innan det blir straff? Skandal!!!

Martin 2015-10-02 17:42

Lägg till att Piteås straff såg VÄLDIGT tveksam ut då Hammarlund började trilla redan innan den lilla kontakten med Söberg uppstod. Tyckte faktiskt tyvärr det såg ut som en rejäl filmning från Hammarlunds sida men man får väl hoppas så inte var fallet.

Lägg också till att det är tveksamt om det verkligen va offside på Talonens mål och man får intrycket av att Piteå stod för ett klassiskt rån i den här matchen. Nåväl, man för verkligen hoppas den senaste tidens tveksamma domarinsatser i topplagens matcher inte får direkt avgörande effekt på hur sluttabellen ser ut, må bästa lag vinna.

Fotbollssupporter 2015-10-02 19:06

"Piteå stod för ett klassiskt rån"....... ursäkta men är det inte domaren som dömer. Ibland har man fördel och ibland nackdel av domarbesluten men det jämnar ut sig under säsongen. Även Linköping har nog fått sin beskärda del av fördelaktiga beslut eller hur Martin, eller ???
Kul att Piteå sätter press på övriga topplag i guldstriden.

Professorn 2015-10-03 11:06

Jo, domaren dömer. Men tyvärr är domarna väldigt ojämna. I vissa matcher delas det ut gula kort för mindre förseelser samtidigt som spelare kan bli kapade utan åtgärd. Det är inte rimligt att utgå ifrån att det jämnar ut sig över säsongen. Skulle vara intressant med en analys om det verkligen är fallet.