Tre snabba QBIK-repliker och ännu ett kryss

I och med gårdagens resultat var QBIK klart för fortsatt spel i Elitettan nästa år. Varken hemmalaget Sunnanå eller QBIK hade därför någon särskilt press på sig även om förstås båda lagen ville vinna. Sunnanå låg närmast en seger, men Qbiks kvicka kvitteringar räckte till oavgjort 3–3 (2–2).
Sunnanås Annina Wede gjorde två av lagets mål och hon var hela tiden farlig, vilket Qbiks försvar blev helt medvetna om. Här uppvaktas hon av bland andra Hannah Kimsey. Foto: Ola Theander

Under första halvlek var spelet jämnt. Det var inte något lag som dominerade även om Sunnanå till synes var det lag som mest alert. Annina Wede gjorde 1–0 efter lite kalabalik framför QBIKs mål i samband med en hörna. Det skedde i 13:e minuten.

Men det tog bara tre minuter innan Lauren Bandalamente kvitterade till 1–1. Lovisa Koss i Sunnanås mål gjorde en fin räddning på ett första skott och tippade bollen snett utåt och där fanns Lauren som satte bollen vid målets vänstra stolprot. Koss var på bollen men fick inte grepp på den.

I 33:e minuten fick Annina Wede och Sunnanå åter anledning att glädja sig sedan Annina gjort 2–1 på ett skott från långt utanför straffområdet. Den här gången gick det bara en minut innan QBIK kvitterade till 2–2. Emelie Andersson sprang sig fri och rundade Lovisa Koss och rullade behärskat in bollen.

I den andra halvleken ökade Sunnanå tempot och i 52:a minuten dribblade sig Michelle Wörner fri och sköt mot mål strax utanför straffområdet. Resultatet av det skottet blev en ny ledning för Sunnanå med 3–2. Men direkt efter avspark sprang QBIK- spelarna rakt igenom ett stillastående Sunnanåförsvar och kunde kvittera – i samma spelminut – till 3–3.

Efter det var det emellertid Sunnanå som dominerade. Laget hade bland annat två stolpträffar och en träff i ribban, medan QBIKs chanser inte alls var särskilt påtagliga.

– Jag måste säga att jag är nöjd med en poäng. Det var ju vår femte oavgjorda match i rad och det är inte första gången som vi visar att vi kommer igen efter att ha legat under. Men att vi skulle kvittera Sunnanås ledningsmål tre gånger och så snabbt hade jag nog inte kunnat tänka mig i förväg, säger QBIKs tränare David Ekelund.

Sunnanås tränare Martti Tikkanen däremot var inte alls nöjd med lagets försvarsspel.

– Försvaret kände sig alldeles för bekväma efter våra ledningsmål och jag är inte nöjd med att vi släppte till för tre enkla mål. Det offensiva spelet fungerade däremot bra, men vi måste ha bättre press på bollhållaren så att hon inte kan spela in bollen bakom vår försvarslinje. säger Martti Tikkanen.

– Vi visste ju att QBIK är duktigt på att vända spelet och att Emelie Andersson är svår att få tag i när hon kommer rättvänd och med fart. Men det fungerade inte i dag.

David Ekelund var också väldigt nöjd med Emelie Andersson samt med blott 16 år gamla Linnea Berger som mittback samt målvakten Lina Lundqvist som gjorde flera kvalificerade räddningar under andra halvlek.

Text: Ola Theander

Taggar: ,