Skyttedrottningen lämnar Piteå

Pauline Hammarlund trea i Damallsvenskans skytteliga och Piteå IFs egen skyttedrottning med sina 16 mål lämnar efter två år Piteå för Kopparbergs/Göteborg.
Pauline Hammarlund lämnar Piteå för Göteborg. Foto: Bildbyrån

– Trots att hon bara är 21 år är Pauline rutinerad med sin bakgrund i Tyresö, Linköping och Piteå. Vi får med henne en giftig målskytt och en speedig djupledspelare. Det här är en jättefin värvning som spetsar till truppen ytterligare, säger KGFCs tränare Stefan Rehn till klubbens hemsida.

– Det är dags för mig att ta nästa kliv i min utveckling, säger Pauline.
– Jag tror att Göteborg är rätt plats att göra det på'

När Manon Melis bestämde sig för att flytta hem till Holland blev det ett tomrum i Kopparbergs/Göteborgs anfall. Om man i Piteå IF anade att något var på gång har man redan försäkrat sig om en god ersättare i Felicia Karlsson från Eskilstuna United.

– Pauline är en fantastisk fotbollspelare, säger KGFCs sportchef Lasse Svensson. Jättekul att hon valde oss trots konkurrensen vi hade från andra håll

Pauline kom från Tyresö via Linköpings FC till Piteå IF inför fjolårets säsong.

Lenn 2015-10-30 19:20

Kopparberg /Gtbg rustar. Jennifer Falk och Pauline Hammarlund och fler sedan ?. Hoppas det finns ekonomi. Dom har ju inte så mycket publik

mia.e. 2015-10-30 23:17

Jag tycker det låter positivt från och för Göteborg, även andra klubbar, som verkar ta vara på de bra inhemska spelare som finns i damallsvenskan. Ekonomin kanske det inte påverkar så mycket om de gör skiftet med en etablerad spelare. Nu vet man ju inte hur det känns för de klubbar som kanske misster nyckelspelare, men överlag positivt om klubbarna erbjuder spelare möjligheten att spela närmare 'hemma'..